Το καλοκαίρι του 2018 τα κοσμήματα έρχονται για να πάρουν εκδίκηση

bijouxfruits
ΤΡΙΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Mπορεί κάθε τόσο να αναλύουμε με κάθε λεπτομέρεια οτιδήποτε καινούργιο συμβαίνει στον κόσμο της μόδας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γνωρίζουμε και τι επιστρέφει ή προκύπτει, σαν ιδέα έστω, στην αγορά των αξεσουάρ. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για αρχή είναι να παρατηρήσουμε τι συμβαίνει στην πασαρέλα, στο Παρίσι, στο Μιλάνο, στη Νέα Υόρκη, ίσως και για το Λονδίνο, για μια μικρή δόση τρέλας, και να προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τι κρύβεται πίσω από τις υπερβολικές προτάσεις των σχεδιαστών.

Για το καλοκαίρι του 2018, πάντως, τα κοσμήματα ετοιμάζονται να πάρουν τη μεγάλη τους εκδίκηση. Μην τρομάζετε. Τα κοσμήματα που θα παίξουν πολύ δεν είναι απαραίτητα ακριβά.

Ας αρχίσουμε με τη λογική του πλαστικού. Θυμάστε την υπερβολή και τη μανία στη δεκαετία του '80 με κάτι πελώριους πλαστικούς κρίκους, αλλά και πλαστικά βραχιόλια, ακόμη και πλαστικά κολιέ; Φανταστείτε κάτι παρόμοιο, με χρώμα, παλιμπαιδιστική διάθεση κυρίως. 

Το πιο καινούργιο στοιχείο είναι κάτι πλαστικές διάφανες σταγόνες, και πιο συγκεκριμένα, το πλαστικό που μιμείται το γυαλί, με ιδέες που μπορούμε να δανειστούμε από τις επιδείξεις των οίκων Chanel, Hermes, Balenciaga…

Και θα αναζητήσουμε και πιο ευτελή υλικά, σαν τα κολιέ και τα βραχιόλια που φοράμε στις συναυλίες και στα φεστιβάλ, με την ίδια λογική να υιοθετείται και από τον Dior, ακόμη και τον Alexander Wang. Αν έχουμε χρόνο και διάθεση, μπορούμε να τυπώσουμε δικά μας, για να φοράμε από τώρα για …πρόσβαση παντού. 

Και να μην ξεχάσουμε και τα φρούτα και λαχανικά, καρότα στους Dolce&Gabbana, σταφύλια στον Balenciaga, μπανάνες στην Prada. Αλλά και τα ζώα, που παραμένουν πάντα επίκαιρα στον κόσμο του κοσμήματος, τόσο στα αληθινά, όσο και στα φο-μπιζού, με πεταλούδες στον Bottega Veneta, μικρά και μεγάλα τέρατα στην Chloe…

Αν δεν τρελαινόμαστε με την ιδέα, υπάρχουν πάντα και οι καρφίτσες που φοριούνται στα σακάκια, με οίκους όπως ο Miu Miu, η Celine, ο Louis Vuitton, να μεταφράζουν την πολυτέλεια σε μικρά έργα τέχνης που θέλουμε να φοράμε, να κοιτάμε, να συλλέγουμε. Άλλες προτάσεις; Κοχύλια στο λαιμό, πολλά κολιέ φορεμένα μαζί, αλυσίδες σε διαφορετικά μεγέθη, λάμψη, τόλμη και γοητεία. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com