Τι σημαίνει creativewear όταν η μόδα μιλάει ελληνικά;

creativewear
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Είσαι σπουδαστής ή απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών, Μόδας, Αρχιτεκτονικής; Η μόδα ετοιμάζεται να συναντήσει την τέχνη. Ο χρόνος σου αρχίζει από τώρα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η συνέντευξη Τύπου είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, στο εστιατόριο Κεντρικόν. Συντάκτες της μόδας και της τέχνης ενημερώθηκαν για ένα νέο πρόζεκτ, περισσότερο έναν διαγωνισμό για καλλιτεχνική δημιουργία και μόδα. 

Τι κατάλαβα; Αναζητείται νέο μοντέλο για τη δημιουργικότητα στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, για καινοτόμες υπηρεσίες. Κάπως έτσι το έργο Creativewear (Creative Clothing for the Mediterranean Space) στηρίζεται στη λειτουργία επιχειρηματικών εργαστηρίων, σε πρότζεκτ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020…

Για να προκύψει ένας καλλιτεχνικός διαγωνισμός, χρωματιστός, ζωντανός, δημοκρατικός, ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε στην Ελλάδα τού τώρα, νέα ταλέντα. Ποιος καλείται να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 24 Νοεμβρίου για να ξεχωρίσει; 

Σπουδαστές και απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών, Μόδας, Αρχιτεκτονικής, Ντιζάιν, Πολυμέσων, Κλωστοϋφαντουργίας… Στόχος να μπορέσουν να αναπτύξουν δεξιότητες, να αναβαθμίσουν το ταλέντο τους, γιατί όχι, να μάθουν νέες τεχνικές.

Και το επόμενο στάδιο; Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών θα φιλοξενήσει τον Δεκέμβριο στις εγκαταστάσεις της τις καλύτερες στιγμές από τον διαγωνισμό Creativewear, επιλέγοντας ομάδα 30 καλλιτεχνών με βάση πάντα τις εργασίες τους. 

Και αμέσως μετά, οι ίδιοι καλλιτέχνες θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Textiles & Clothing Design Lab του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων για να βρουν την τεχνολογική υποδομή που απαιτείται για να φτιάξουν πρωτοτύπα σχέδια και να αναζητήσουν επιχειρήσεις που μπορούν να τους στηρίξουν.

Και επειδή μιλάμε για επίδειξη μόδας και τέχνης, το φθινόπωρο του 2018 θα δούμε τις εργασίες πρωτοτύπων σε εικαστική έκθεση στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην  Αθήνα αλλά και εκδηλώσεις και εκθέσεις του Ευρωπαϊκού έργου Creativewear. Μέχρι τότε, όλες οι πληροφορίες συγκεντρώνονται στο  www.greekfashion.gr. Γιατί η ελληνική μόδα δεν φοβάται πια τις προκλήσεις. Είστε έτοιμοι για το Creativewear Design Challenge;  

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com