Fifties στο ντιζάιν με πουά και παστέλ

spiti-diakosmisi-fifities1
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Κάθε τόσο νομίζουμε ότι κοιτάμε μπροστά και την ίδια στιγμή νοσταλγούμε το χθες. Η δεκαετία του '50 μάς στοιχειώνει σήμερα στο ντιζάιν περισσότερο από ποτέ. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μπορεί η μόδα κάθε τόσο να πρέπει να απολογείται για την εμμονή της με το παρελθόν, όμως τίποτα δεν μοιάζει ποτέ δανεικό, τίποτα δεν θυμίζει κόπια του χθες. Μπορούμε λοιπόν να υιοθετήσουμε ρετρό έπιπλα και μικροαντικείμενα, και να διακτινιστούμε στη δεκαετία που αγαπάμε.

Θέλουμε ασφάλεια. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θέλουμε ξαφνικά να συγκατοικήσουμε με την Marilyn Monroe, ή να εμπνευστούμε κυρίως από την αισιοδοξία της δεκαετίας του '50. 

Ας ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά να μεταμορφώσουμε το σπίτι μας με τις πιο δυνατές στιγμές από τη δεκαετία του '50, σίγουρα διακοσμημένη με πουά, οπωσδήποτε με παστέλ και γλυκές αποχρώσεις, ξεφυλλίζοντας λευκώματα μόδας για να νιώσουμε τη δύναμη της εξέλιξης.

Αν βρούμε ένα παλιό jukebox, θα κάνει τη διαφορά. Κι ένα παραβάν, επίσης, μια παλιά μοτοσικλέτα μπιμπελό, πελώρια φλόραλ, ρίγες, μοτίβα που μας θυμίζουν ταινίες με ανάλογο σάουντρακ, fifties περιτύλιγμα, fifties περιεχόμενο. Μέχρι να ξανασταματήσει ο χρόνος. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com