5 μυστικά για να ξυπνάμε με τέλεια μαλλιά

mallia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η αλήθεια είναι πως όταν έχουμε ωραία μαλλιά, γυαλιστερά, υγιή, λαμπερά, νιώθουμε όμορφα, γεμάτες αυτοπεποίθηση. Οι κομμωτές επιμένουν πως υπάρχει τρόπος να είναι πάντα περιποιημένα. Να κρυφακούσουμε τι λένε στις πιστές τους πελάτισσες; Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Αν σας αρέσει η φυσική κίνηση στα μαλλιά σας, δηλαδή να έχουν έναν ελαφρύ κυματισμό, τότε μπορείτε να τα λούσετε το βράδυ, να τα αφήσετε σχεδόν νωπά και να φτιάξετε μια χαλαρή κοτσίδα προτού πέσετε για ύπνο. Αφιερώστε 10 λεπτά το πρωί για να τα…χαλάσετε και είστε έτοιμες. 

2. Αν πάλι θέλετε να είναι ακόμη πιο αναστατωμένα, στο στιλ της Kate Moss όταν μοιάζει αχτένιστη (και ξενυχτισμένη), μπορείτε να τα στεγνώσετε, αλλά και πάλι όχι τελείως, και μετά να στριφογυρίσετε με πάθος στο μαξιλάρι. Όταν θα ξυπνήσετε, τα μαλλιά σας θα είναι πιο ατίθασα από ποτέ. 

3. Αν επιθυμείτε κάτι πιο φροντισμένο και έχετε λίγο χρόνο το βράδυ, τυλίξτε τα μαλλιά σας μεγάλα ρόλεϊ. Όταν ξυπνήσετε την επόμενη μέρα, δώστε όγκο στη ρίζα, ψεκάστε τα μαλλιά σας με ξηρό σαμπουάν, και είστε έτοιμες. Τη δεύτερη μέρα, θα έχουν πέσει πιο πολύ, και θα είναι ακόμη καλύτερα. 

4. Για ανάλαφρες σκάλες, μπορείτε να τυλίξετε τα μαλλιά σας χαμηλά σε κότσο, προς την ίδια φορά, όχι με φουρκέτες, αλλά ειδικό λάστιχο που δεν τσακίζει τις τρίχες. Πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε τον ιδανικό κυματισμό. 

5. Οι κομμωτές μας συνιστούν να μη χτενίζουμε ποτέ τα μαλλιά μας το πρωί γιατί ηλεκτρίζονται, και να προτιμάμε τα δάχτυλα μας και μαγικά προϊόντα, προκειμένου να τα τιθασεύουμε. Μήπως θέλουν να μας πείσουν να πηγαίνουμε πιο συχνά στο κομμωτήριο; Για ραντεβού με στρογγυλές βούρτσες, σίδερα και λακ; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com