Πώς φοράμε τις μπότες του φετινού χειμώνα

gunaikeies-mpotes

Calvin Klein, Isabel Marant, Céline.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Όλα αυτά τα χρόνια συμπαθούμε τις μπότες αλλά έχουμε συγκεκριμένο τρόπο που τις φοράμε. Ποτέ με φόρεμα ή πάντα με φόρεμα. Μέσα από το τζιν ή έξω από αυτό. Τι ωραία που έφτασε η στιγμή να αλλάξουμε συνήθειες… Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μαύρες, γυαλιστερές, δερμάτινες, ματ, δεν έχει και τόση σημασία. Αυτοπεποίθηση να έχουμε, και όλα θα γίνουν. Οι μπότες του χειμώνα, της φετινής σεζόν, είναι ψηλές, ψηλοτάκουνες, πολυτελείς, κι ας μην έχουν κοστίσει μια περιουσία. Μπορεί από μέσα να κρύβουν και γούνα, ή να αποκαλύπτουν ξύλινα τακούνια, οπότε το περπάτημα μας θα έχει και ρυθμό.

Το φερμουάρ επίσης είναι που κάνει τη διαφορά. Αν δυσκολευόμαστε να τις φορέσουμε, δεν πρέπει να το δείχνουμε κιόλας, ούτε να φαίνεται πως η μπότα ασφυκτιά στη γάμπα. Είναι προτιμότερο να δοκιμάσουμε ένα άλλο στιλ, ένα ζευγάρι με πιο γενναιόδωρη φόρμα, από το να ταλαιπωρούμαστε για ώρες, και να τις βάλουμε, και να τις βγάλουμε. Κυρίως να τις βγάλουμε μάλλον.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις απόλυτες μπότες τις σεζόν, κι έχετε αδύνατα άκρα, μπορείτε να ενδώσετε στις μπότες-κάλτσες, σε όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, μπότες που αγκαλιάζουν τη γάμπα και μπορούν να φορεθούν εύκολα με φόρεμα, καμπαρντίνα, φούστα. 

Αν πάλι δεν ξέρετε τι να φορέσετε με το σούπερ, εντυπωσιακό φόρεμα που κρύβετε στη ντουλάπα, ένα ζευγάρι, κλασικές, μαύρες, δερμάτινες μπότες με τετράγωνο τακούνι, θα δώσει τον τόνο που θέλετε. Έβαλα κάτι απλό και …βγήκα.

Όσο πιο εντυπωσιακές οι μπότες, γυαλιστερές, κόκκινες, λαμπερές, τόσο πιο απλό πρέπει να είναι το υπόλοιπο ντύσιμο. Η μπεζ καμπαρντίνα, για παράδειγμα, μπορεί να συνδιαστεί και με το πιο τρελό αξεσουάρ. Στη μόδα, δεν χρειάζεται όλα να φωνάζουν. Γιατί υπάρχουν και μπότες του …Παπουτσωμένου Γάτου, πάνω από το γόνατο, σχεδόν «ολόσωμες», διάφανες, υπερπολυτελείς, από βινύλιο, σαν αυτές που φορούσε η Julia Roberts ως Pretty Woman. Θυμάστε τη μεταμόρφωσή της; Δεν φορούσε μπότες. Μήπως να ξεθάψουμε τις καουμπόικες; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com