Διανυκτέρευση πολλών αστέρων σε πολυκατάστημα του Λονδίνου

ksenodoxeio-dianuktereusi-se-polukatastima
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μοιάζει με παραμύθι. Να ξέρεις ότι όσα βλέπεις στις βιτρίνες και στο εσωτερικό ενός πολυκαταστήματος μπορούν να γίνουν για λίγες ώρες «δικά σου», ένα δεύτερο σπίτι, ένα ξενοδοχείο για λίγους. Το John Lewis το δοκιμάζει και είμαστε όλοι καλεσμένοι. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Το Λονδίνο αποτελεί το ιδανικό σκηνικό, με το πελώριο κατάστημα στην Oxford Street, υπάρχει όμως αντίστοιχη λύση και στο Liverpool, όπως και στο Cambridge, και με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, το μόνο που δεν μπορεί κανείς να μας εμποδίσει να κάνουμε είναι να ονειρευόμαστε.

Οπότε ήρθε η στιγμή να κλείσουμε μια διανυκτέρευση στο John Lewis, σε ένα διαμέρισμα, όπως λένε, ή ακόμη και να οργανώσουμε ένα δείπνο, χωρίς καμία χρέωση, για 10 άτομα, με σεφ, κοκτέιλ, Netflix, μουσική, επιτραπέζια. 

Ανοίγεις τη γυάλινη πόρτα και βλέπεις το διαμέρισμα με αντικείμενα που μπορείς φυσικά να αγοράσεις και να δοκιμάσεις, μαζί με την κουζίνα, την ταράτσα, το γραφείο, το σαλόνι…

Ήδη βλέπουμε τα βάζα στις φωτογραφίες, τα φωτιστικά, τα λουλούδια, τα ρολόγια στους τοίχους, τις τραπεζαρίες, τους καναπέδες, το τζάκι, τις κορνίζες, και νομίζουμε ότι θέλουμε να ζήσουμε εκεί για πάντα.

Τι ωραία ιδέα… Το είδες; Το δοκίμασες; Τώρα μπορείς και να το αγοράσεις. Την τηλεόραση, τις γλάστρες, το πάπλωμα, το κρεβάτι, τα χαλιά… Και αν ανήκεις στους τυχερούς που θα περάσουν και το βράδυ τους στο John Lewis, τότε θα μπορείς να επιλέξεις ακόμη και πώς θέλεις να είναι στρωμένο το κρεβάτι σου, τι προϊόντα ομορφιάς θες στο μπάνιο, ενώ οι καλεσμένοι σου στο δείπνο θα μπορούν να διαλέξουν το…art de la table.

Κι αν κοιμηθείς εκεί, μπορείς να ψωνίσεις για 60 λεπτά, όταν το πολυκατάστημα είναι κλειστό και παραμένει ανοιχτό μόνο για σένα και την παρέα σου, με τη βοήθεια personal shopper και πρόσβαση σε μέρη που υπό άλλες συνθήκες δεν μπορείς να δεις. Για τον ύπνο μπορείς να επιλέξεις στρώμα, ρόμπα, ακόμη και βιβλίο να διαβάσεις… Σαν στο σπίτι σου, ίσως και καλύτερα. Και ζήσαν αυτοί καλά; Και θα υπάρχει και ρεσεψιόν για οτιδήποτε θελήσεις μέσα στη νύχτα, από πρωινή εφημερίδα και πρωινό στο κρεβάτι. Όλα αυτά δικά σου μέχρι να ανοίξει το πολυκατάστημα για τους …κοινούς θνητούς. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ