Αστέρια και πλανήτες στο ντεκόρ

space-interior-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Μας αρέσει να βλέπουμε οτιδήποτε μας παραπέμπει στο σύμπαν, να κλείνουμε το φως στο παιδικό δωμάτιο και να λαμπυρίζουν οι πλανήτες στο ταβάνι. Και τώρα που τα παιδιά μεγάλωσαν; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να εμπνευστούμε από τη φύση και το διάστημα. Σκεφτείτε υπερμεγέθη πανιά, παρεό που αντικαθιστούν τις αφίσες στα παιδικά δωμάτια και μπορεί να προμηθευτεί κανείς σε μια κυριακάτικη βόλτα στο Μοναστηράκι, αλλά και φωτιστικά που σε παραπέμπουν σε φουτουριστικά αντικείμενα. 

Θα μπορούσαν να είναι και βάζα που θυμίζουν μετεωρίτες, αλλά και πορσελάνινα πιάτα ή ποτήρια. Αρκεί να είναι κανείς παρατηρητικός ή να θέλει να πειραματιστεί με τα δικά του πινέλα.

Έχουμε δει ακόμη και καλύμματα για παπλώματα με αστέρια και αντίστοιχα σεντόνια αλλά και μπωλ για ρύζι ή ακόμη και σούπα, στα χρώματα του ουρανού, με σύννεφα. 

Με την πανσέληνο, την έκλειψη, τα αστρολογικά και ακραία καιρικά φαινόμενα, το ντιζάιν δεν θα μπορούσε να μην έχει πλέον επιρροές από ό,τι συμβαίνει γύρω μας, τόσο μακριά κι όμως τελικά τόσο κοντά. Τι θα λέγατε για ένα τηλεσκόπιο για αρχή; Τώρα που το θυμάμαι, κάτι είχε φέρει ο Άγιος Βασίλης πριν από λίγα χρόνια στα παιδιά… 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com