Ποια είναι τα μυστικά για να αντέξει περισσότερο η βάση στο πρόσωπό μας;

basi-make-up1
ΤΡΙΤΗ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Οι γυναίκες όλων των ηλικιών ονειρευόμαστε ένα πρόσωπο που θα μοιάζει ξεκούραστο όλες τις ώρες, σα να έχουμε κοιμηθεί 12 ώρες. Υπάρχει τρόπος να ξεγελάσουμε τον καθρέφτη και τον χρόνο; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Οι μακιγιέρ επιμένουν πως με το σωστό προϊόν όλα γίνονται. Μπορεί να μην κάνουμε θαύματα αλλά σίγουρα μπορούμε να καλύψουμε μαύρους κύκλους, ρυτίδες έκφρασης, σημάδια, σπυράκια…

Το πιο σημαντικό που έχουμε να κάνουμε αρχικά είναι σωστή ενυδάτωση, γιατί η βάση πηγαίνει και κολλάει εκεί που το δέρμα είναι αφυδατωμένο και το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρα το επιθυμητό.

Επιλέγουμε λοιπόν μια κρέμα που απορροφάται εύκολα και γρήγορα. Και όταν την βρούμε, δεν την αλλάζουμε, γιατί όποιος έχει χρόνο για χάσιμο χρόνου και χρημάτων; 

Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε primer, αυτό το προϊόν  που συμβάλλει στην παράταση του χρόνου, όταν θέλουμε το πρόσωπό μας να είναι λαμπερό και υγιές. 

Και αμέσως μετά απλώνουμε με σταθερές και ανοδικές κινήσεις την υγρή βάση που έχουμε επιλέξει και που ταιριάζει στην απόχρωση του δέρματος του προσώπου, δεν κάνει αντίθεση με τον λαιμό ή τα χέρια μας. 

Η πούδρα, όσο κι αν μας αρέσει γιατί απλώνεται ίσως πιο εύκολα, είναι στεγνή, ξηρή, και το υγρό μέικαπ στέκεται απειλητικά πάνω στις γραμμές ενισχύοντας κάθε ψεγάδι.

Οπότε, απλώνουμε τη βάση ξεκινώντας πάντοτε από το μέτωπο. Και μετά σε κάθε μάγουλο, στο υπόλοιπο πρόσωπο, και φυσικά στον λαιμό. Για πιο σταθερό αποτέλεσμα, βάζουμε διάφανη πούδρα μόνο στο κέντρο του προσώπου. Botox; Όχι, σωστή ενυδάτωση. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com