Πώς διακοσμούμε το σπίτι μας με βελούδο

beloudo1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Είναι το αγαπημένο ύφασμα για το σαλόνι, επιβλητικό, μεγαλοπρεπές, κλασικό, διαχρονικό. Το βελούδο ετοιμάζεται να πάρει τη μεγάλη του εκδίκηση σε όλους τους χώρους του σπιτιού, σε μικρές ή μεγάλες δόσεις. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Το βελούδο «φοριέται» στη μόδα του χειμώνα και στο ντιζάιν, χειμώνα-καλοκαίρι. Αυτή είναι και η βασική διαφορά. Οπότε μπορούμε να το προτιμάμε για το σαλόνι, να αλλάξουμε την πολυθρόνα ή τον καναπέ, να αναζητήσουμε μια πιο μόνιμη λύση, ή αν μας τρομάζει η ιδέα, να βρούμε ένα βελούδινο ριχτάρι. Στην ανάγκη, να το φτιάξουμε μόνες μας, αγοράζοντας το ύφασμα, στην απόχρωση που μας ταιριάζει. 

Μπορούμε να προσθέσουμε βελούδινα μαξιλάρια στην κρεβατοκάμαρα, ακόμη και στο καθιστικό ή στην κουζίνα. Στο μπάνιο; Είναι το μόνο μέρος του σπιτιού που δεν μπορεί να ταιριάξει το μπλε βελούδο, ούτε καν το μπορντό, γιατί με την υγρασία θα χάσει την υφή του με τον χρόνο.

Ή μήπως όχι; Καλύτερα να αποφύγουμε τους πειραματισμούς και να παίξουμε εκεί που νιώθουμε ασφάλεια και διάθεση για στοργή και ζεστασιά. Τι θα λέγατε να αλλάζαμε το ύφασμα στις καρέκλες της τραπεζαρίας; Kαι μάλιστα να παίξουμε με διαφορετικές αποχρώσεις; Θα γίνουν καινούργιες και θα δώσουν τελείως νέα όψη στο σπίτι μας. Και στα τραπέζια μας. Με τα μέλη της οικογένειας μας ή φίλους, μέρες που έρχονται. 

Και κάτι τελευταίο. Αν έχετε σκυλιά ή γατιά ή και τα δύο στο σπίτι, καλύτερα να μην έχετε βελούδο σε κοινή θέα, γιατί είναι το αγαπημένο τους ύφασμα. Όσο πιο ψηλά και μακριά, τόσο το καλύτερο. Αν πάλι θέλετε να ζείτε χωρίς περιορισμούς, τότε μπορείτε να παίζετε κάθε τόσο, με τα ειδικά ρολλά που απομακρύνουν τις τρίχες από τα υφάσματα. Για να περνάμε όλοι καλά. Και τα τετράποδα, καλύτερα. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com