Χριστούγεννα από τώρα;

xristougenna
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Οι απόψεις διίστανται. Και άλλοι βιάζονται να μιμηθούν τα αμερικανικά πρότυπα κι άλλοι στολίζουν τελευταία στιγμή ή και καθόλου. Μήπως η ισορροπία είναι κάπου ανάμεσα; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Αν δεν είσαι φαν του ψεύτικου δέντρου, δεν μπορείς να στολίσεις από τώρα. Εκτός κι αν πας σε φυτώριο. Γιατί αν αγοράζεις κάθε χρόνο δέντρο από τη γειτονιά, τότε θα πρέπει να περιμένεις λίγο.

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι μαγική κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Όσο περισσότερα λαμπάκια υπάρχουν, τόσο το καλύτερο.

Φέτος μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή. Θα στολίσουμε όταν είμαστε έτοιμοι, ψυχολογικά κυρίως. Θα βρούμε τα αγαπημένα μας στολίδια, θα φτιάξουμε και καινούργια μαζί με τα παιδά, από ξεχασμένα παιχνίδια, θα είμαστε πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας.

Μινιμαλισμός ή μαξιμαλισμός δεν έχει σημασία. Τα Χριστούγεννα μας βοηθούν να βγάζουμε το άχτι μας, να σκηνοθετούμε το παραμύθι, να κρεμάμε πλεκτές, υπερμεγέθεις κάλτσες στο τζάκι ή στο παράθυρο όταν δεν υπάρχει τζάκι… Ειδικά φέτος μπορούμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Να κρεμάσουμε αποκλειστικά κόκκινες μπάλες στο δέντρο, ή μόνο ασημένιες ή χρυσές.

Και διάφανα λαμπάκια. Ή να τα βάλουμε όλα μαζί, και να περάσουμε και λούτρινα ζωάκια, κόκκινους μεταξωτούς φιόγκους, βαμβάκι για χιόνι, χρυσή βροχή, χρωματιστά λαμπάκια, αστέρια, να βάψουμε φαρφάλες που δεν βράσαμε με τα παιδιά, ακόμη και πένες που δεν έγιναν μακαρόνια με σάλτσα, αλλά πελώρια κολιέ σαν στολίδια στο χριστουγεννιάτικο μας δέντρο. Μήπως τελικά έχουμε ήδη αργήσει;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com