Το εφηβικό δωμάτιο μπορεί να περιμένει…

efibiko-domatio-mauro
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Όταν έρχεται το μωρό στο σπίτι, όλα είναι γαλάζια ή ροζ. Κίτρινα ή λαχανί. Και μετά, το κορίτσι ή αγόρι μεγαλώνει, και θέλει να αλλάξει τη διακόσμηση στο δωμάτιό του. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ανέξοδα και πρακτικά; Της Σάντυς Τσαντάκη.

To μαύρο είναι το χρώμα που κυριαρχεί στη ζωή ενός εφήβου, από τον τρόπο που ντύνεται, μέχρι τον τρόπο που εκφράζεται, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Οπότε ξεχάστε τις παστέλ αποχρώσεις και σκεφτείτε πιο χέβι-μέταλ ντεκόρ.

Δηλαδή; Για αρχή, μπορείτε να πάτε μαζί μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας κι αντί να μπείτε σε περιττά έξοδα και να κανονίσετε να βάψετε το δωμάτιο του παιδιού σας, αγοράστε ένα υπερμεγέθες πανί, ένα πελώριο καρέ μαντήλι, με ήλιους, σύμβολα, ειρηνική διάθεση, για να ντυθεί ο ένας τοίχος, κοντά στο κρεβάτι.

Τα ράφια πάντα βοηθούν ειδικά όταν οι ανάγκες αλλάζουν, τα βιβλία πληθαίνουν, μαζί με τα μικροαντικείμενα και την ανάγκη για έκφραση.

Και ακαταστασία. Οπότε, αφήστε για λίγο τις ιδέες με ογκώδεις και δύσκολες αλλαγές και φροντίστε να συμβάλετε με πιο ανάλαφρες και λιτές λύσεις.

Αγοράστε χαρτόνια σε όλα τα μεγέθη και δείτε πόσο ευρηματικά μπορούν να γίνουν τα παιδιά όταν δημιουργούν τον δικό τους μικρόκοσμο, με ένα ψαλίδι και κόλλα. Τα αυτοσχέδια κολάζ στα εφηβικά δωμάτια λειτουργούν σαν έργα τέχνης που αποκτούν αυτοβιογραφικό χαρακτήρα που δίνουν μια προσωπική νότα στο δωμάτιο.

Και κάτι τελευταίο: o φωτισμός παίζει ιδιαίτερο ρόλο και στην καθημερινότητα, αλλά και στον τρόπο που συγκεντρώνεται ένα παιδί, γι’αυτό και ποτέ δεν είναι αργά να επενδύσετε σε ένα επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο φωτιστικό, σκοτεινό αλλά φωτεινό, ιδιαίτερο, όσο είναι και κάθε παιδί.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com