Ιδέες για επίδοξους συλλέκτες

rologia-toixos-diakosmisi
ΤΡΙΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τώρα που η τεχνολογία δεν μας αφήνει χρόνο για πειραματισμούς, λίγοι μοιάζουν να συλλέγουν αγαπημένα αντικείμενα. Θέλετε να σκεφτούμε ιδέες για να ξεκινήσουμε μια ξεχωριστή συλλογή; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Kάποτε συλλέγαμε γραμματόσημα. Μαζί με φακέλους και επιστολόχαρτα. Και ακόμη πιο παλιά, νομίσματα, χαρτονομίσματα, φλουριά, πριν από την εποχή της κρίσης και της αβεβαιότητας.

Σήμερα οι πιο πρωτότυπες συλλογές είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά. Και δεν λέμε ξαφνικά να αρχίσουμε να αναζητάμε πρωτότυπες χαρτοπετσέτες, για να φτιάξουμε ένα χρωματιστό αρχείο στην κουζίνα, γιατί μπορεί να μη θέλουμε να επενδύσουμε σε κάτι που μπορεί να φθείρεται εύκολα.

Οπότε μπορούμε να σκεφτούμε πιο ιδιαίτερες ιδέες. Τι θα λέγατε να αρχίσουμε να αγοράζουμε αταίριαστα ποτήρια, ψηλά, χαμηλά, κρυστάλλινα, χρωματιστά, μονόχρωμα, πουά, εμπριμέ, και να τα τοποθετήσουμε με στιλ σε μια γυάλινη βιτρίνα;

Θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε το ίδιο και με πιάτα ή παλιά πορσελάνη. Να ψάξουμε να βρούμε υδρόγειους σε όλα τα μεγέθη. Από ταξίδια, και στο Ίντερνετ. Να αναζητήσουμε κρυστάλλινες σφαίρες, αυτές που όταν τις κουνάει κανείς, μπορεί να χιονίζει ή να βρέχει ασημόσοκονη. Μαγική συλλογή.

Μουσικά κουτιά. Με μπαλαρίνες ή τουριστικές αναπαραστάσεις. Λαμπατέρ. Καπέλα από φωτιστικά. Βάζα. Μικροσκοπικά κουτιά που ανοιγοκλείνουν. Γυάλινες καραμέλες σε όλες τις αποχρώσεις.

Σουπλά. Αλατοπίπερα. Ξύλινα μικροαντικείμενα. Αφρικάνικα τοτέμ. Φιόγκους. Χριστουγεννιάτικα αστέρια. Φάτνες. Μπάλες. Κλεψύδρες. Πρες-παπιέ. Κεριά. Μια συλλογή για τα φετινά Χριστούγεννα. Έτος δημιουργίας: 2017, παραμονές 2018, θα λέμε χρόνια μετά…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com