Tι αξίζει να αγοράσει κανείς την Black Friday;

black-friday-3
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μας αρέσει να ψωνίζουμε αληθινές ευκαιρίες και επιδιώκουμε να βρίσκουμε στιγμές σαν αυτές για να εκμεταλλευόμαστε τις κόκκινες ετικέτες στα ρούχα στις κρεμάστρες. Πώς ξεκινάμε όμως; Και πότε αδιαφορούμε; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Δεν χρειάζεται να παραμυθιάζουμε τους εαυτούς μας, ούτε να φτάνουμε σε σημείο υπερβολής. Στο εξωτερικό, στην Αμερική, στην Αγγλία, στη Γαλλία, ξέρουν από αληθινές εκπτώσεις και μπορεί κανείς, αν είναι σωστά οργανωμένος, να ψωνίσει έξυπνα θησαυρούς.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε παράδοση, ούτε τεχνοτροπία στις εκπτώσεις. Να τα λέμε αυτά. Συχνά το ποσοστό της έκπτωσης είναι εξαιρετικά χαμηλό, και ακόμη πιο συχνά, η τιμή πριν και μετά δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά.

Οπότε τι κάνουμε; Καταρχήν έχουμε πίστη. Ότι αυτή η μόδα, της μαύρης Παρασκευής, που γίνεται διεθνώς για να κινηθεί η αγορά, αυτή τη φορά θα είναι πιο σωστά οργανωμένη, κι αν μπορούμε να κρίνουμε από την επικοινωνία που έχει γίνει, δεν αποκλείεται (και) να είναι.

Η λογική δεν είναι να αρπάξουμε πρώτοι αυτό που βρίσκεται μπροστά μας. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Τι χρειαζόμαστε; Τι μας λείπει; Τι έχουμε κέφι να αγοράσουμε;

Hλεκτρονικές συσκευές; Καλλυντικά; Άρωμα; Μπουφάν; Τζιν; Παπούτσια; Έπιπλα; Δώρα για τα Χριστούγεννα; Είναι κι αυτή μια λύση. Απλώς θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά τι δεν είναι μέρα για…δοκιμαστήρια και υπερβολικές απαιτήσεις.

Μπορούμε να ψωνίσουμε ακόμη και από το Ίντερνετ, με τις ίδιες τιμές, χωρίς να ταλαιπωρηθούμε. Αλλά πολλοί είναι εκείνοι που απολαμβάνουν τη διαδικασία, θέλουν να έχουν άποψη και βιωματική εμπειρία, οπότε ετοιμαστείτε να συναντηθούμε ανάμεσα στις κρεμάστρες.

Τι αξίζει αλήθεια να αγοράσουμε; Τίποτα που δεν είναι αληθινή ευκαιρία. Γιατί Black Friday δεν σημαίνει 20%. Eπενδύουμε σε ρούχα σχεδιαστών, κομμάτια που είχαμε βάλει στο μάτι από πριν, αντικείμενα που γνωρίζουμε ότι θα αξιοποιήσουμε και δεν θα μείνουν σε κουτιά και σακούλες. Όπως άλλες φορές. Μαύρες σακούλες λοιπόν για την καλύτερη Μαύρη Παρασκευή της ζωής μας. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com