Μαθήματα ομορφιάς από τις έφηβες

teenager-efibi-xamogelo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τα κορίτσια του σήμερα γνωρίζουν τους κανόνες της ομορφιάς, πριν καν κυκλοφορήσουν στο εμπόριο. Και τους εφαρμόζουν με θάρρος και θράσος. Τι μπορούμε να μάθουμε άραγε από τα 16χρονα κορίτσια της διπλανής πόρτας; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Τα μαλλιά τού σήμερα είναι ίσια, σε καμία περίπτωση σπαστά ή με μπούκλες, εκτός κι αν είναι αυτή η φυσική κίνησή τους. Η χωρίστρα στη μέση θεωρείται δεδομένη, κι ας μην ξέρουν ότι επαναλαμβάνουν τη μόδα από τα σέβεντις με απόλυτη μούσα την Ali MacGraw στο Love Story.

Τα μαλλιά λοιπόν είναι καλοσιδερωμένα, μακριά, πολύ μακριά και φυσικά. Χωρίς χωρίστρα στο πλάι που θεωρείται ντεμοντέ (σε αυτές τις ηλικίες).

Και το μακιγιάζ; Το μολύβι των ματιών μπαίνει μέσα στο μάτι, πάνω και κάτω, και μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις τονίζεται και το πάνω μέρος, αν και σε αυτήν την περίπτωση προτιμάται το υγρό αϊλάινερ, για να γίνει πιο έντονη η γραμμή, ελάχιστα προς τα πάνω και όχι στο στιλ πλέον της Amy Winehouse, που ξεπεράστηκε επίσης.

Η μάσκαρα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, μαύρο και επιβλητικό, όπως και το υγρό μέικαπ, αλλά εκεί που οι έφηβες μπορούν να κάνουν θαύματα, με εντατικά σεμινάρια που παρακολουθούν καθημερινά στο youtube από μπλόγκερ ομορφιάς, είναι το contouring, έννοια μάλλον άγνωστη σε εμάς μέχρι σήμερα.

Το μυστικό λοιπόν εδώ είναι να μπορεί κανείς, με ένα σκούρο κονσίλερ σε στικ ή ακόμη και καφέ ρουζ, να χτίσει και να σκηνοθετήσει στο πρόσωπο έντονες σκιές, στα μάγουλα, πάνω από το πηγούνι, στα βλέφαρα, ώστε να φαίνονται πιο έντονα τα κόκκαλα και τα ζυγωματικά.

Και για να ολοκληρωθεί το μακιγιάζ στα χρόνια της …αθωότητας, επιβάλλεται σχεδόν η απόχρωση nude, στα νύχια και στα χείλη. Πάλι καλά. Όσο πιο διακριτικό το μακιγιάζ σε αυτές τις ηλικίες, τόσο το καλύτερο. Γιατί αν ήταν της μόδας το γκόθικ, με μοβ χείλη και μαύρα νύχια, (που παίζουν επίσης), θα νοσταλγούσαμε την εποχή του Twilight. Και δεν είμαστε για τέτοια. Αρκετή μαυρίλα δεν βιώνουμε καθημερινά;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com