Οι πεταλούδες της Swarovski κάνουν μια στάση στη Σχολή Καλών Τεχνών

swarovski-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μας αρέσει το μπλινγκ-μπλινγκ και πώς αλλιώς να το εκφράσουμε; Κι όταν καλούμαστε να δοκιμάσουμε υπερμεγέθη κολιέ και ασορτί δαχτυλίδια, σε όλα σχεδόν τα δάχτυλα του ενός χεριού, ο ρόλος είναι αποκαλυπτικός. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δευτέρα απόγευμα στη Σχολή Καλών Τεχνών. Πολλά αυτοκίνητα, ευγενικοί παρκαδόροι, λάμψη, φώτα, λευκοί τοίχοι και γκράφιτι. Μια κοπέλα με ροζ μαλλιά και μοβ μπότες μιλάει στο κινητό. Ένα αγόρι με τατουάζ και μούσι προχωράει γρήγορα για να προλάβει.

Η Swarovski μας περιμένει μέσα στη Σχολή Καλών Τεχνών για να δοκιμάσουμε κοσμήματα, να φωτογραφηθούμε με αυτά, να παίξουμε με το φως, όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου και τις αντανακλάσεις του.

Στην εποχή των selfies και των social media, τα hashtags γίνονται ανάρπαστα, βγαίνουμε ζωντανοί, σε απευθείας σύνδεση, ανοίγουμε τα χέρια για να φτιάξουμε φτερά και μεταμοφωνόμαστε σε πεταλούδες, στο ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο, στον τοίχο.

Δεν είμαστε ζωγράφοι, ούτε σχεδιαστές, γινόμαστε όλες μας μοντέλα, κορίτσια και γυναίκες όλων των ηλικιών, που θέλουμε λάμψη, δεν τη φοβόμαστε, φωτογραφιζόμαστε και συνοδεύουμε κάθε λήψη με λέξεις-κλειδιά, όπως #bebrilliant και #brillianceforall, γιατί η λάμψη αντέχει στον χρόνο, η μόδα πρέπει να είναι δημοκρατική, να μας βοηθάει να αλλάζουμε ρόλους.

Δοκιμάσαμε κοσμήματα και αξεσουάρ από την «Rainbow Paradise Collection». Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018. Παραμυθένια, μοντέρνα, μεταμοντέρνα, χρωματιστά, μίνιμαλ, εκτυφλωτικά. Βγαίνοντας στη σκοτεινή Πειραιώς μάς έλειψε το παραμύθι. Και ζήσαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com