To ξύλο βγήκε από τον παράδεισο του ντιζάιν

wood-4
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Όταν το ντιζάιν φλερτάρει επίμονα με τη φύση, το αποτέλεσμα δεν θα αργήσει να φανεί και στη βιτρίνα. Και στο σπίτι μας. Να χτυπήσουμε ξύλο; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Tα αντικείμενα που μας τραβούν το βλέμμα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, δεν έχει σημασία, μοιάζουν σα να έχουν βγει απευθείας από το εργαστήριο του Τζουζέπε. Ξύλινα μπολ για τη σαλάτα, ξύλινες βάσεις για τα περιοδικά, φουτουριστικές και μίνιμαλ, ακόμη και ξύλινα πιάτα θα δούμε…

Οι ξύλινες τάσεις του χειμώνα μάς παροτρύνουν να ξεχάσουμε για λίγο το μέταλλο και το δέρμα, το πλαστικό και τη γούνα και να επενδύσουμε σε ξύλινες εκφράσεις του ντιζάιν.

Το στοίχημα κερδίζεται από τα παιδικά παιχνίδια, που αντιστέκονται στην υπερπαραγωγή και υπερπροσφορά από την Κίνα, με παλιομοδίτικη διάθεση, ενώ εμείς μπορούμε να αναδείξουμε όλα εκείνα τα αφρικάνικα αξεσουάρ που είχαμε κάπου ξεχασμένα καθώς όλα στη μόδα του ντιζάιν γκρεμίζονται και ξαναχτίζονται σαν ξύλινοι πύργοι σε βυζαντινά φρούρια.

Επιστροφή στη φύση λοιπόν, αυτό είναι ουσιαστικά το μήνυμα. Σταθερές αξίες, σίγουρα κλασικές και διαχρονικές. Ξύλινα μπαούλα, μενού δεμένα με ξύλο, ξύλινες κατασκευές, χειροποίητες, μοναδικές, σπίτια που υποκλίνονται στην κλασική γοητεία του ξύλου. Μαζί κι εμείς.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com