Πόσες παγιέτες αντέχουμε να φορέσουμε στις γιορτές;

sequins-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ασημένιες και μπλε, άσπρες και μαύρες, μικρές ή μεγάλες, σίγουρα εμμονικές. Οι παγιέτες, αυτά τα Χριστούγεννα θα έχουν την τιμητική τους. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Οι σχεδιαστές πλέον επιμένουν πως η λάμψη δεν είναι μόνο για την περίοδο των γιορτών. Φανταστείτε πουκάμισα, μπουφάν, μπουστάκια, φορέματα, ζώνες, με δύναμη από τη δεκαετία του '80, που έρχονται στο σήμερα με σύγχρονα πατρόν.

Οι παγιέτες δεν είναι εύκολες, δεν τις συμπαθούν όλες οι γυναίκες, ούτε οι άνδρες, είναι μάλλον παρεξηγημένες. Υπάρχουν, φοριούνται, για να τραβήξουν την προσοχή. Πρέπει να μπορείς να τις υποστηρίξεις για να τις φορέσεις σωστά. Να τις κατευνάσεις, να τις συνδυάσεις με μια κλασική καμπαρντίνα, για παράδειγμα.

Κοιτάξτε γύρω σας, στις βιτρίνες, στα καταστήματα, στις αλυσίδες μαγαζιών με διεθνή ακτινοβολία. Για να βρείτε από κλασικές φούστες σε ίσια γραμμή μέχρι σακάκια και…ζιβάγκο.

Για να εμπνευστούμε από οίκους όπως Celine, αλλά και Dior, Margiela, Victoria Beckham, και να δούμε το παραμύθι να εξελίσσεται μέρα και νύχτα, όχι μόνο με κεντημένες παγιέτες, αλλά και χάντρες, κρύσταλλα, γκλίτερ, ημιπολύτιμους λίθους.

Και για να νιώσουμε καλύτερα και να απενεχοποιηθούμε, οι παγιέτες έχουν κάνει την εμφάνισή τους δεκαετίες πριν, όταν έφευγαν ολόκληρες σειρές από τα φορέματα, όπως τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, τώρα μοιάζουν κάπως πιο ανθεκτικές, αν και όπως πάντα ισχύει η φράση, «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις.» Οπότε μην θαμπωθείτε εύκολα. Αν πιστεύετε ότι θα αγοράσετε κάτι για να το φορέσετε μόνο μια φορά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν στοιχίζει φθηνά και μοιάζει ακριβό. Το αντίθετο θα πρέπει πάντα να μας προβληματίζει μέρες που είναι…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com