Θέλετε να δούμε το σπίτι της Rosita Missoni;

missoni-1
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Όταν έχεις γεννηθεί κι έχεις μεγαλώσει μέσα στα εμπριμέ, στις ρίγες, στα λουλούδια, και η οικογένεια σου θεωρείται ότι έχτισε την απόλυτη αυτοκρατορία των πολύχρωμων μοτίβων, αποκλείεται το σπίτι σου να μην έχει χρώματα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Αν σου αρέσει το στιλ μποέμ, το σπίτι της Rosita Missoni στο Sumirago της Ιταλίας, μάλλον θα σε συγκινήσει. Μας αρέσει πολύ να βλέπουμε σπίτια που είναι μέσα κι έξω χαρούμενα.

Γιατί μπορεί ο μινιμαλισμός που κληρονομήσαμε από τη δεκαετία του '90 να μας έχει παρασύρει σε περιπέτειες εμμονικές και μονοχρωματικές, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε με χρώματα.

Το σπίτι της Rosita Missoni είναι φτιαγμένο για φωτογράφιση, με μαξιλάρες και χρώματα παντού, χαλιά με έντονες αποχρώσεις, πιάτα στους τοίχους, πορτοκαλί και λαχανί, σαν τη μόδα Missoni και πώς μπορεί να υιοθετηθεί στην καθημερινότητά μας, ακόμη και στο σπίτι μας.

Κι αν το σκεφτούμε, και παρατηρήσουμε τους συνδυασμούς, θα καταλάβουμε πως τελικά τα ετερώνυμα έλκονται και μας αρέσουν οι απρόσμενες αντιθέσεις στο ντιζάιν. Ρίγες και πουά; Γιατί όχι; Γιορτές έχουμε... 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com