Δωρεάν σεμινάριο: «Αυτοάνοσα: μπορεί η διατροφή να δώσει τη λύση;»

salata
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μπορεί η διατροφή να αποτελέσει ιατρική θεραπεία στα αυτοάνοσα νοσήματα; Ποια διατροφή θα ήταν κατάλληλη; Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Δέσποινα Μαρσέλου θα τα εξηγήσει όλα σε ένα δωρεάν σεμινάριο το Σάββατο 9/12 στις 12.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι ασθένειες στις οποίες παρατηρείται ο οργανισμός να επιτίθεται στον εαυτό του, δηλαδή δεν δυσλειτουργεί, αλλά αντιθέτως βρίσκεται σε υπερδραστηριότητα, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζει τα δικά του στοιχεία και να καταστρέφει τους υγιείς ιστούς του. Τα πιο συνηθισμένα νοσήματα είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης τύπου Ι, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η θυρεοειδίτιδα Hashimoto, οι μυασθένεις, η ψωρίαση, η νόσος του Crohn, η ελκώδης κολίτιδα, ο ερυθηματώδης λύκος, οι δερματίτιδες και υπολογίζεται ότι περίπου το 5% του πληθυσμού πάσχει από αυτοάνοσα, με τις γυναίκες να τα εμφανίζουν πιο συχνά.

Για αυτά τα νοσήματα, η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην κλινική διατροφή και στα αυτοάνοσα νοσήματα (BSc, MSc, PgD) και η μοναδική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, κάτοχος ΜSc Κλινικής Διατροφής και Ανοσολογίας στην Ελλάδα, Δέσποινα Μαρσέλου (www.getactive.gr, www.notanordinarymum.gr), διοργανώνει ένα δωρεάν σεμινάριο σε συνεργασία με το Infokids και το Aegean College, με θέμα «Αυτοάνοσα: μπορεί η διατροφή να δώσει τη λύση;» το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, η ειδικός θα εξηγήσει:

-Πώς τα αυτοάνοσα συνδέονται με το μικροβίωμα του εντέρου και πώς μπορεί να πυροδοτηθούν σε κάποιον οργανισμό

-Ποιος τύπος διατροφής συνδέεται με τα αυτοάνοσα και ποια τρόφιμα μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας. Τι λένε οι τελευταίες έρευνες

-Τι συμβαίνει με κάποιες υγιεινές τροφές που όμως δεν ενδείκνυνται για κάποια αυτοάνοσα

-Αν τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν και αν είναι όλα κατάλληλα 

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες και ειδικούς από το χώρο της διατροφής και της υγείας, φοιτητές από θεματικά πεδία Ιατρικής, Διατροφολογίας, Διαιτολογίας, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο και έχει ελεύθερη είσοδο, με δήλωση συμμετοχής στο [email protected].

Info
www.getactive.gr