Ξέρετε τι σημαίνει white tie;

white-tie-dress-code
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

<p>H μόδα έχει τις παραξενιές της. Κι έχει και τη δική της ορολογία. Και τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, μπορούμε να αποσαφηνίσουμε τι φοράμε όταν η πρόσκληση απαιτεί black tie. Και τι κάνουμε όταν μας ζητείται να φορέσουμε…white tie. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δεν είναι εύκολο να επιλέξεις (και να επενδύσεις για μια ξεχωριστή νύχτα) το τέλειο ρούχο. Την ιδανική στολή. Ειδικά όταν υπάρχει κώδικας ντυσίματος, το λεγόμενο dress code, ξαφνικά οι απαιτήσεις γίνονται ακόμη μεγαλύτερες για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Αλλά δεν πρέπει να είναι έτσι τα πράγματα, όταν ξέρουμε τι φοράμε, γιατί το φοράμε, και τι δεν επιλέγουμε να δοκιμάσουμε από τη ντουλάπα μας. Ήρθε η στιγμή λοιπόν να καταπολεμήσουμε φόβους και ανασφάλειες και να νιώσουμε σίγουρες (και σίγουροι) για την εικόνα μας.

Όταν λέμε black tie εννοούμε επίσημο, βραδινό ένδυμα, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, κάτι που μεταφράζεται σε σμόκιν και παπιγιόν και μακρύ φόρεμα αντίστοιχα.

Και το white tie; Είναι η ακόμη πιο επίσημη εκδοχή, το απόλυτο βραδινό ένδυμα, για ιδιαίτερες εκδηλώσεις, όπως είναι τα Όσκαρ, ένας γάμος-υπερπαραγωγή, ένα ρεβεγιόν που έχει περισσότερη λάμψη από αυτή που θα περίμενε κανείς.

Σε αυτήν την περίπτωση οι άνδρες φορούν λευκό παπιγιόν με το μαύρο τους κοστούμι, (που ευτυχώς δεν είναι λευκό). Και οι γυναίκες, μπορούν να βάλουν ό,τι θέλουν, αρκεί να είναι και πάλι μακρύ, ένα αυστηρά δομημένο φόρεμα, αν είναι ρετρό, ακόμη καλύτερα, στη λογική του κουτύρ, με γυμνούς ώμους, στράπλες, κλειστό μπροστά με γυμνή πλάτη, ή απλώς ένα όμορφο ντεκολτέ.

Σαν τις πριγκίπισσες του Ντίσνεϊ; Μπορείτε να σκεφτείτε κι έτσι. Κι αν θέλετε να αναβαθμίσετε το στιλ λίγο παραπάνω, μπορείτε να προσθέσετε και γάντια, μακριά, σατέν, λευκά, ή μαύρα, σαν εκείνα που φορούσε η Rita Hayworth ως Gilda. Put the Blame on Mame. 


ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com