H Pantone αποφάσισε ποιο θα είναι το χρώμα της χρονιάς

ultra-violet1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

H αλήθεια είναι πως όλα επηρεάζουν τις τάσεις, και παράγοντες που δεν μπορούμε να φανταστούμε, συμβάλλουν στην απόφαση για την απόχρωση της επόμενης χρονιάς. Και για το 2018; Τι ήταν εκείνο που έπαιξε ρόλο; της Σάντυς Τσαντάκη

Αν λοιπόν χρώμα της χρονιάς για το 2016 ήταν το παστέλ ροζ και αντίστοιχα ένα υποτονικό γαλάζιο, και το 2017 ήταν η σειρά του πράσινου, για να επικρατήσει στη ζωή μας και στην καθημερινότητα μας, για το 2018 όλα δείχνουν πως το φαβορί είναι το βιολετί, μυστηριώδες, έντονο, σκοτεινό….

Και από πότε έχει αποφασιστεί αυτό; Τουλάχιστον δύο χρόνια πριν, ύστερα από αναλύσεις, απολογισμούς, κοινωνικοοικονομικές προσεγγίσεις, για να καταλήξουμε σε ένα χρώμα, με ευφάνταστη συνήθως ονομασία, που πρωταγωνιστήσει για 12 τουλάχιστον μήνες.

Οπότε όλα παίζουν ρόλο. Κι εμείς που ξέρουμε τώρα ότι το Ultra Violet θα μας στοιχειώσει το 2018, μπορούμε να το δοκιμάσουμε σε ένα χαλί, σε ένα ριχτάρι, μάλλον πιο δύσκολα στον τοίχο, σε ένα έργο τέχνης… Ultra σκοτεινό, ultra καινούργιο, ultra μοβ.


ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com