Δαχτυλίδια: Το 2018 θα είναι η χρονιά τους

daxtulidi2
ΤΡΙΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μας αρέσουν τα δαχτυλίδια και η αλήθεια είναι ότι δεν τα ξεχάσαμε ποτέ. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μην πάει το μυαλό σας αυτομάτως στο αυτονόητο. Δηλαδή σε κλασικές γραμμές, βέρες, χρυσά και εμμονικά δαχτυλίδια. Όχι, όχι…Το 2018 θα είναι αφιερωμένο στα ανδρικά δαχτυλίδια σεβαλιέ, ιδιαίτερα, πολύτιμα, με υπογραφή, με ή χωρίς πέτρα.

Μην τρομάζετε. Δεν λέμε ότι ξαφνικά θα βγάλουμε ό,τι φορούσαμε μέχρι σήμερα και θα αρχίσουμε να ονειρευόμαστε πελώριους λίθους στον δείκτη ή στον παράμεσο.

Τα «νέα» δαχτυλίδια είναι απλώς πλακέ μπροστά, κάπως ανδρικά, μπορεί να είναι χρυσά, χρυσά με «στολίδια» ή απλώς λέξεις, ως υπενθύμιση…

Και η αλήθεια είναι πως για χρόνια το σεβαλιέ δαχτυλίδι αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο των ανδρών, οπότε τώρα μια κίνηση σαν αυτή σημαίνει πως οι γυναίκες επαναστατούν και θέλουν να το εκφράσουν κιόλας με τα κοσμήματα που επιλέγουν.

Και, ναι, είναι η στιγμή για να σπάσουν οι κανόνες. Και αυτό που κάνουν εδώ και χρόνια οι άνδρες που επιλέγουν και δεν φοβούνται να φορούν ένα κόσμημα-σήμα κατατεθέν είναι να τοποθετούν την προσωπική τους σφραγίδα, δηλαδή, το αρχίγραμμά τους.

Οπότε; Μπορούμε απλώς να το δοκιμάσουμε κι εμείς, χωρίς να τους μιμηθούμε απαραίτητα, απλώς να δηλώσουμε ότι υπάρχουμε, αλλάζουμε, έχουμε άποψη και κύρος, δεν είμαστε ευάλωτες πια.

Δεν είμαστε; Aρκεί να το δηλώσουμε και να το υιοθετήσουμε σωστά. Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι δεν φοριέται στο μικρό δάχτυλο αλλά έχει αναβαθμιστεί, είναι η προσωπική μας σημαία, η προσωπική μας σφραγίδα. Μπορούμε να φορέσουμε ένα σε κάθε δάχτυλο, για μια πιο εκκεντρική εμφάνιση ή να αρκεστούμε σε ένα μόνο. This is a man’s world; Όχι πια.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com