Εσείς ακόμη να στολίσετε τα φρύδια σας;

frudia-5
ΤΡΙΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Χριστουγεννιάτικα φρύδια, παιδικά, απρόσμενα, χρωματιστά, χιονισμένα, λαμπερά σίγουρα, και κιτς. Αυτοσχέδια έργα τέχνης σε σχηματισμό…τόξου. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Όλα ξεκίνησαν από την μπλόγκερ taytay_xx στο Instagram, ένα κορίτσι που θυμίζει ζωντανή κούκλα με εκφραστικά μάτια και τέλειο δέρμα. Μπορεί και όχι. Σημασία έχει ότι κάθε τρέλα που βλέπουμε, αναπαράγεται, και αν μας φτιάχνει και τη διάθεση, τότε δεν υπάρχει λόγο να ασκούμε κριτική.

Mε hashtag ChristmasTreeEyebrows η νέα τάση της ομορφιάς είναι χριστουγεννιάτικη, ολοκαίνουργια και κυρίως χαρούμενη, σα να είσαι ξαφνικά στο μίνι γραφείο στο νηπιαγωγείο, με κόλλα, αστεράκια, πονπόν και γκλίτερ στιλό, και σου λένε πως μπορείς να παίξεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά που έχεις κολλημένα στα δάχτυλά σου.

Στην αρχή δεν υπήρχε καν σαν έννοια, η ιδέα δηλαδή ότι μπορούμε να σχηματίσουμε και να φτιάξουμε φρύδια στολισμένα σαν χριστουγεννιάτικα δέντρα και να κυκλοφορήσουμε έξω, να φωτογραφηθούμε, να εμπνεύσουμε κι άλλα κορίτσια να κάνουν το ίδιο.

Μέσα σε 48 ώρες υπήρχαν 65 φωτογραφίες, και όσο πλησιάζουμε στις γιορτές, οι εικόνες γίνονται περισσότερες, πληθαίνουν, η φαντασία οργιάζει, κι εμείς χαζεύουμε, διστάζουμε, δοκιμάζουμε.

Προσθέτεις έξτρα γκλίτερ, αυτοκόλλητα με αστέρια, πράσινη μπογιά, αδιαφορείς για τους κανόνες, γνωρίζοντας ότι όσο πιο κιτς είναι το αποτέλεσμα, τόσο πιο διασκεδαστικό θα είναι. Στολίσατε, λοιπόν; Μην ξεχάσετε την κόκκινη μύτη του Ρούντολφ.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com