Tι δώρο να (μου) πάρω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης;

skoularikia-mouseio-kukladikis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Mας αρέσουν τα δώρα, ειδικά αυτά που έχουν να αφηγηθούν ιστορίες. Οπότε μήπως να ρίξουμε μια ματιά στο site του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ή ακόμη καλύτερα να πάμε μια βόλτα στο πωλητήριο της Νεοφύτου Δούκα; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Το Cycladic Shop δεν είναι το συνηθισμένο πωλητήριο ενός μουσείου. Κάθε φορά που αλλάζει η έκθεση, σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές εμπνέονται από τα εκθέματα, δημιουργώντας πρωτότυπα αντικείμενα για να αποδομηθούν οι αναμνήσεις.

Και ειδικά για τα Χριστούγεννα, μπορεί κανείς να ανακαλύψει συνειρμικές προτάσεις από τις εκθέσεις και τις μόνιμες συλλογές, από γούρια και διακοσμητικά αντικείμενα, μέχρι κοσμήματα…Για παιδιά που θέλουν να ξαναθυμηθούν την επίσκεψή τους με το σχολείο, γιαγιάδες που επιθυμούν να επενδύσουν στην παράδοση, μαμάδες και μπαμπάδες που αντιστέκονται στα κλωνοποιημένα δώρα, συλλέκτες σύγχρονων στιγμιότυπων.

Νομίσματα, εδώλια, «καρφιά», μινιμαλιστικές προτάσεις. Κόσμημα-γούρι με ρόδι, σύμβολο της καλοτυχίας και της γονιμότητας, χρυσό γουρουνάκι που συμβολίζει τον πλούτο, κηροπήγια σε λευκό μάρμαρο και μπρούντζο, και το πιο ξεχωριστό από όλα, γούρι βίδα με σχηματικό ειδώλιο σε επιχρυσωμένο ασήμι. 

Οι τιμές παίζουν, και ειδικά όταν ξέρεις ότι προσφέρεις δώρο από έναν χώρο τόσο ιδιαίτερο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο, νιώθεις ότι γίνεσαι καλύτερος και ως άνθρωπος. Επενδύουμε στο παρελθόν και στο παρόν, για να προχωρήσουμε στο μετά. Ή όταν η νοσταλγία φοριέται με σύγχρονο περιτύλιγμα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com