Τα παραμύθια της ομορφιάς έχουν πάντα happy end

disney-3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τώρα που οι γιορτές έρχονται απειλητικά κοντά, εμείς μπορούμε να διαλέξουμε έγκαιρα τον ρόλο της χρονιάς που φεύγει και να σκεφτούμε τον επόμενο. Με το κατάλληλο μακιγιάζ πάντα. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Δεν είναι και λίγες οι ηρωίδες που μπορούμε να επιλέξουμε για να μας εμπνεύσουν για το μακιγιάζ μας. Μπορούμε να παίξουμε με τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, την παιδική φαντασία και να πειραματιστούμε στον καθρέφτη.

Η Χιονάτη παραμένει πάντοτε επίκαιρη, και δεν θα δυσκολευτούμε να την πετύχουμε, με λευκή ματ πούδρα, έντονο ρουζ στα ζυγωματικά, μαύρh μάσκαρα (ή ψεύτικες γυριστές βλεφαρίδες) και κόκκινο ματ κραγιόν.

Η Σταχτοπούτα θέλει γαλάζια σκιά (που δεν κολακεύει ιδιαίτερα καμία γυναίκα και είναι μάλλον ντεμοντέ), ασημένιο γκλίτερ, ροζ ρουζ και ανάλογη, ρομαντική παστέλ απόχρωση στα χείλη.

Υπάρχει πάντα και η Ραπουνζέλ, με τα μακριά, ξανθά μαλλιά (με περισσότερα extensions), άχρωμη πούδρα, τονισμένα μάτια, υποτονικά όλα τα υπόλοιπα. Εκτός κι αν μας αρέσει ο ρόλος της κακιάς μητριάς ή της Angelina Jolie ως Malificent για να βγάλουμε το άχτι μας με το eyeliner και να προσθέσουμε και μοβ κραγιόν, σχεδόν μαύρο, μαζί με τραβηγμένα μαλλιά πίσω, μοβ σκιά, μοβ γκλίτερ, ασορτί διάθεση.

Κι αν θέλουμε να υποδεχτούμε το 2018 με πιο αλέγκρα εικόνα; Θα ξεχάσουμε την Ωραία Κοιμωμένη (με μακιγιάζ πεθαμένης) και θα ξαναθυμηθούμε την Πεντάμορφη και το Τέρας, ή χωρίς το Τέρας σε αυτήν την περίπτωση. Θυμάστε τα φορέματα-υπερπαραγωγή στην παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων ή ακόμη και στο φιλμ με ηθοποιούς; Το μακιγιάζ πρέπει να είναι ανάλογο, νεορομαντικό,με παστέλ παλέτα ή ένα φούξια κραγιόν που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και ζήσανε αυτές καλά κι εμείς καλύτερα;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com