Περιττά κιλά μετά τα 45; Δώστε λύση τώρα!

peritta-kila-meta-ta-45-doste-lusi-tora

ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Αν μόλις σβήσατε 45 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων σας, τότε μάλλον ίσως ήρθε και η ώρα να αντιμετωπίσετε και έναν ακόμη εφιάλτη πέρα από την μέση ηλικία. Ο λόγος για τα περιττά κιλά που ήρθαν για να μείνουν. Δείτε, πώς θα τα αντιμετωπίσετε.

Τα «παχάκια» της μέσης ηλικίας αποτελούν έναν γρίφο για δυνατούς λύτες. Με την πάροδο των ετών, τα περιττά κιλά συσσωρεύονται στο σώμα και η διατήρηση της σιλουέτας είναι σχεδόν αδύνατη. Ο μεταβολισμός πέφτει σε λήθαργο, οι καύσεις μειώνονται αισθητά και έτσι, παρόλο που οι ποσότητες του φαγητού που καταναλώνουμε μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλες όσο στο παρελθόν, ωστόσο, τα παχάκια επιμένουν…

Καθημερινή άσκηση σε «δόσεις»

Ποια είναι η λύση; Μα φυσικά, η άσκηση έστω και σε μικρές «δόσεις». Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 34.079 γυναίκες και διήρκεσε 13 ολόκληρα χρόνια, απέδειξε, πως μετά την «κρίσιμη» ηλικία των 45 ετών το σώμα –και ειδικά το γυναικείο σώμα-χρειάζεται τουλάχιστον μία ώρα γυμναστική την ημέρα προκειμένου να μείνει αναλλοίωτο από τα σημάδια και τα «βάρη» του χρόνου.

Οι επιστήμονες μελέτησαν προσεκτικά το παραπάνω δείγμα γυναικών για πάνω από μία δεκαετία και επέλεξαν γυναίκες, οι οποίες δεν έκαναν κάποιου είδους δίαιτα. Ζήτησαν λοιπόν από τις γυναίκες αυτές, να επιδίδονται καθημερινά σε μια ήπιας μορφής άσκηση διάρκειας μίας ώρας. Μετά την άσκηση αυτή, διαπιστώθηκε, πως οι γυναίκες που ασκούνταν καθημερινά, κατάφεραν να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος αναλλοίωτο μέσα στα χρόνια σε αντίθεση με όσες δεν ασκούνταν καθόλου.

Για του λόγου το αληθές, η έρευνα εστίασε την προσοχή της και στις γυναίκες που ενώ είχαν ήδη ορισμένα περιττά κιλά στην ηλικία των 45 ετών, ωστόσο, δεν γυμνάζονταν καθόλου. Αποδείχθηκε λοιπόν, πως οι γυναίκες αυτές παρόλο που δεν άλλαζαν κάτι στη διατροφή τους, έπαιρναν κατά μέσο όρο 3 κιλά ανά δεκαετία λόγω των λιγοστών καύσεων και του «κοιμισμένου» μεταβολισμού.

Ποια είναι η λύση;

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας», ανέφερε, πως υπάρχει λύση στο πρόβλημα της συσσώρευσης περιττών κιλών λόγω ηλικίας και η λύση αυτή ακούει στο όνομα: ήπια άσκηση.

Οι ειδικοί αναφέρουν, πως όσοι περνούν το «κατώφλι» των 45 ετών, θα πρέπει να γυμνάζονται καθημερινά έστω και για μισή ή μία ώρα. Και το είδος της άσκησης, δεν χρειάζεται να είναι έντονο ή κουραστικό. Μισή ή μία ώρα περπάτημα, ποδηλασία, γκολφ ή κολύμπι, μπορούν να ωφελήσουν ιδιαίτερα τον οργανισμό κυρίως των μεσήλικων ατόμων αλλά και να καταπολεμήσουν τα περιττά κιλά που συσσωρεύονται με το πέρασμα του χρόνου.