Μια επίδειξη μόδας στο Ηρώδειο

zeuskaidione
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο οίκος Gucci μπορεί να μην πήρε την άδεια για ντεφιλέ στην Ακρόπολη, ο ελληνικός οίκος Zeus+Dione όμως έκλεισε ήδη ημερομηνία για λίγους εκλεκτούς καλεσμένους στο πρώτο σόου που πρόκειται να παρουσιάσει στην Αθήνα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η Δήμητρα Κολοτούρα και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά της επιτυχίας. Με την Zeus+Dione έχουν κατορθώσει να μας (ξανα)κάνουν εθνικά υπερήφανους, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων, με μινιμαλιστικές προτάσεις σε ρούχα και αξεσουάρ που υπονοούν την Ελλάδα χωρίς να την ξεπουλάνε.

Κοσμήματα, μαγιό, παπούτσια, καφτάνια, φορέματα, παλτό, τοπ, παντελόνια, ό,τι φέρει την υπογραφή Zeus+Dione, ακόμη και τα λευκά ρούχα που επιλέγουν οι Γιαπωνέζες για νυφικά, έχουν κάτι ιδιαίτερο χωρίς να είναι φολκλόρ.

Και τώρα, μετράμε ήδη αντίστροφα, για να δούμε μια διαφορετική επίδειξη στην Αθήνα, η οποία θα προωθήσει την ελληνική μόδα και τη χώρα με τον πιο ζωντανό και καλαίσθητο τρόπο. Σεβασμό στην παράδοση και το χθες, εμπλουτίζοντάς τα με καινοτόμες τεχνικές και αυθεντικότητα.

Μετά την ομόφωνη, σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ο ελληνικός οίκος θα λανσάρει τη νέα του συλλογή στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας, γνωστής ως Athens Xclusive Designers Week, που φιλοξενείται κάθε έξι μήνες στο Ζάππειο Μέγαρο, στον αύλειο χώρο, μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 2 Απριλίου.

Στην επίδειξη θα δούμε 40 μοντέλα σε κυκλική διαδρομή «που θα καλύπτει περίπου το μήκος των χαμηλών σωζόμενων καταλοίπων του μετασκηνίου του Ηρωδείου», με τη συνοδεία άρπας. Ο συνειρμός με τον αργαλειό είναι τυχαίος;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com