Γιατί πρέπει να φοράμε αντιηλιακό ακόμη και τώρα;

xeimonas-ilios-xioni-antiliako
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Mε τόσο κρύο, μαζί με βροχή και καταχνιά, το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι η προστασία του δέρματός μας από τον ήλιο. Μήπως να το ξαναδούμε το θέμα; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Κι όμως οι δερματολόγοι φωνάζουν. Πρέπει να φοράμε αντιηλιακή κρέμα, στο πρόσωπο τουλάχιστον, κάθε μέρα. Και να μην τεμπελιάζουμε, νομίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος.

Μπορεί να προέχει να κρατήσουμε το σώμα μας ζεστό και το πρόσωπΌ μας ενυδατωμένο, αλλά το αντιηλιακό πιστεύουμε ότι θα πρέπει να το ανανεώνουμε από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Πλαστικοί χειρουργοί, μακιγιέρ, δερματολόγοι, επιμένουν πως η φθορά του χρόνου επιδεινώνεται όταν δεν φροντίζουμε το πρόσωπό μας και τους 12 μήνες του χρόνου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποκλείεται να καούμε μέσα στη μέση του χειμώνα. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου δεν μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο δέρμα μας.

Οπότε τι κάνουμε; Ή τι πρέπει να κάνουμε; Επειδή είμαστε εκτεθειμένοι διαρκώς, ακόμη και πίσω από το τζάμι του παρμπρίζ του αυτοκινήτου αλλά και στο γυμναστήριο, στο σπίτι, όταν ταξιδεύουμε με το αεροπλάνο, πρέπει να φοράμε μια αντιηλιακή κρέμα με τουλάχιστον SPF 30 δείκτη προστασίας. Ανανεώστε στο πρόσωπο, στα χέρια, στα αυτιά και στο στήθος… Σκεφτείτε τη μυρωδιά, κλείστε τα μάτια και φανταστείτε ότι είστε στην παραλία. Παγωτό μες στον χειμώνα. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com