Πωλείται σπίτι με την υπογραφή του Frank Lloyd Wright

norman-lykes-house
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Το παραμύθι δεν έχει αρχή, μέση ή τέλος. Όταν ένας σπουδαίος αρχιτέκτονας έχει φροντίσει και για την τελευταία λεπτομέρεια, το ενδιαφέρον είναι δεδομένο. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Το «Norman Lykes House», όπως είναι η ονομασία του, βρίσκεται στο Palm Canyon, στο Φοίνιξ της Αμερικής και πωλείται για 3.25 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για το τελευταίο σχέδιο του Frank Lloyd Wright πριν από τον θάνατό του και αποτελεί μια φουτουριστική πρόταση για λίγους.

Το κυκλικό επαναλαμβανόμενο μοτίβο είναι το σήμα κατατεθέν του σπιτιού που αποτελεί το τέλειο σκηνικό με φόντο τα βουνά.

Ο ίδιος το σχεδίασε για το ζεύγος Norman και Amee Lykes λίγο πριν από τον θάνατό του το 1959, για να χτιστεί τελικά το σπίτι το 1967, σύμφωνα με τις οδηγίες του, και να αποτελέσει σημείο αναφοράς.

Οι σύγχρονοι ιδιοκτήτες αγόρασαν το σπίτι στα μέσα της δεκαετίας του '80 και αποφάσισαν σήμερα να το πουλήσουν, μαζί με την ιστορία του. Για τους ενδιαφερόμενους, έχει πέντε κρεβατοκάμαρες, τρία μπάνια (στον αρχικό σχεδιασμό), τρεις κρεβατοκάμαρες και home theatre.

Tο σπίτι του διάσημου αρχιτέκτονα πωλείται μαζί με τα έπιπλα που είχε επίσης σχεδιάσει ο ίδιος, διαθέτει εντυπωσιακή πισίνα, επιβλητικούς κάκτους, σαν το απόλυτο πρότυπο «οργανικής αρχιτεκτονικής».

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com