Πότε επέστρεψαν οι καουμπόικες μπότες στη μόδα;

cowboy-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Yπήρχε μια εποχή που τα κορίτσια όλων των ηλικιών φορούσαν καθημερινά καουμπόικες μπότες, αντί για αθλητικά ή γόβες. Και τώρα τι άλλαξε; Τι θέλει να πει ο…ποιητής; Ή ο σχεδιαστής; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Mας αρέσουν οι κλασικές προτάσεις, ειδικά αυτές που υπάρχουν ήδη στη ντουλάπα μας. Και τώρα που η Αμερική, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, δοκιμάζεται και δοκιμάζει τις αντοχές μας, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς μπορούμε να αφομοιώσουμε στην καθημερινότητά μας αθάνατα και αγαπημένα στοιχεία.

Αρκεί να δούμε σταρς του παρελθόντος, άνδρες και γυναίκες, και να εμπνευστούμε. Τον James Dean, τον Robert Redford, την Patricia Arquette, σε γουέστερν αλλά και σε περιπέτειες ή ρομαντικά φιλμ.

Μπορεί ορισμένες φορές να τις θεωρούμε κιτς και να τις έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με την Dolly Parton και άλλες ερμηνεύτριες της κάντρι μουσικής, αλλά σκεφτείτε πόσο ωραίες είναι αν φορεθούν σήμερα με στενό τζιν ή ακόμη και με φόρεμα και τζιν τζάκετ.

Αν θέλουμε να τις δούμε στη σύγχρονη εκδοχή τους στην πασαρέλα, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στις επιδείξεις του Calvin Klein και του οίκου Celine, και να φτιαχτούμε ακόμη περισσότερο.

Είδαμε καουμπόικες μπότες και στα ντεφιλέ του Maison Margiela, αποδομημένες αυτή τη φορά, όπως και στο σόου του οίκου Givenchy. Η νέα σχεδιάστρια του οίκου μάλιστα, Clare Waight Keller, έκλεισε την επίδειξη για να εισπράξει το χειροκρότημα των καλεσμένων, φορώντας μαύρες, γυαλιστερές μπότες, πιο ψηλές, πιο πολυτελείς από ποτέ. Η Καλάμιτι Τζέιν ξαναχτυπά. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com