Eσείς ακόμη να φορέσετε μπουτονιέρα;

mpoutoniera
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Μας αρέσουν τα υπερμεγέθη, γενναιόδωρα λουλούδια. Ειδικά όσα φοριούνται στον λαιμό για να δεθούν με μια σατέν κορδέλα ή στολίζουν με μια καρφίτσα το πέτο στο σακάκι ή το παλτό μας. Μύρισε άνοιξη από τώρα; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Oι μπουτονιέρες που είδαμε ως προτάσεις των σχεδιαστών στις διεθνείς μητροπόλεις μόδας, ήταν φτιαγμένες για τους χειμερινούς μήνες. Για να νιώσουμε ότι ανθίζουμε μέσα κι έξω. Και ομολογούμε ότι πρόκειται για ένα αξεσουάρ που είχαμε να δούμε καιρό τώρα…

Σκεφτείτε πόσο όμορφο μπορεί να είναι ένα μαύρο, κλασικό πουκάμισο όταν φορεθεί με ένα κόκκινο λουλούδι στον λαιμό, σαν τσόκερ, αντί για κολιέ.

Αυτό που αλλάζει στη μόδα του σήμερα, από την ρετρό μόδα του κορσάζ, είναι ότι τα λουλούδια του χειμώνα, της πασαρέλας, της βιτρίνας, της ζωής μας, είναι τρισδιάστατα, σχεδόν ζωντανά.

Αρκεί να τα δούμε στις εικόνες από τις επιδείξεις του Saint Laurent, του Oscar de la Renta, του Christopher Kane. Ξεχάστε τον ρομαντισμό, τις παπαρούνες και τα…πράσινα άλογα. Και επικεντρωθείτε στο λουλούδι. Για να αφηγηθείτε μια ιστορία, τη δική σας ιστορία.

Ποιο είναι το μυστικό; Βρίσκουμε λουλούδια που μας αρέσουν και τα ράβουμε σε μια μαύρη μπλούζα ή στην πλάτη ενός τζιν τζάκετ. Δύσκολο; Καθόλου. Όλα είναι θέμα φαντασίας. Και διάθεσης. Προσθέτουμε ένα χρυσό λουλούδι με καρφίτσα σε ένα βαρετό μαύρο τοπ. Όσο πιο μεγάλο και ιδιαίτερο, τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά η ιστορία.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com