Τώρα και εστιατόριο με υπογραφή Gucci

gucci-osteria
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Οι σχεδιαστές μόδας, οι οίκοι μόδας, όσοι υποστηρίζουν ότι παράγουν πολυτέλεια με υψηλή αισθητική, θέλουν πλέον να ξεσπούν και σε χώρους. Το πρώτο εστιατόριο Gucci (με ανάλογη διακόσμηση) αποτελεί γεγονός. της Σάντυς Τσαντάκη.

Το ντεκόρ είναι μίνιμαλ και εντυπωσιακό, στις αποχρώσεις του πράσινου. Έχει κάτι ρετρό και διαχρονικό μαζί, στο ολοκαίνουργιο ρεστοράν του ιταλικού οίκου που βρίσκεται στη Φλωρεντία, διαθέτει τη ματιά ενός βραβευμένου σεφ με τρία αστέρια Μichelin, του Massimo Bottura, και σεμνές τιμές στο μενού (καμία σχέση με τις τιμές που συνοδεύουν τα καρτελάκια στις τσάντες, τα ρούχα και τα παπούτσια).

Πάλι καλά. To Gucci Osteria προσφέρει Gucci μακαρόνια, Gucci σαλάτες και Gucci γλυκά. Το ωραιότερο; Η έμφαση στην λεπτομέρεια, καθώς, αν παραγγείλεις καφέ, η ζάχαρη έρχεται σε κύβους με το λογότυπο του οίκου ως υπενθύμιση.

Για να ξέρουμε τι τρώμε, τι πίνουμε, τι φοράμε…Και έχει ενδιαφέρον το ότι σχεδιάστηκε ένα εστιατόριο για τον ιστορικό οίκο με προσιτές τιμές στον κατάλογο και όχι ελιτίστικη αντιμετώπιση. Το ντεκόρ από μόνο του σε ταξιδεύει, νομίζεις ότι είσαι σε σπίτι, σε ξενοδοχείο, σε μπουτίκ, νιώθεις σαν  τουρίστας με άποψη. Κι αν σου αρέσει το πιάτο που τρως, μπορείς μετά να το αγοράσεις από την μπουτίκ δίπλα…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com