Από πότε υπάρχουν τάσεις και στα χαλιά;

rug-1
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Tώρα ακόμη που αντέχουν οι εκπτώσεις και μπορεί κανείς να ανακαλύψει θησαυρούς που δεν είναι υπερτιμημένοι, έτσι για την πρόκληση, αξίζει να βρούμε το χαλί των ονείρων μας. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Με το σωστό χαλί, ένα χαλί έργο τέχνης, ντύνουμε το σπίτι μας και δίνουμε μια πινελιά που δεν θα δούμε οπουδήποτε αλλού. Noμίζουμε συχνά ότι τα έπιπλα από μόνα τους είναι εκείνα που δεσπόζουν, ίσως γιατί έχουμε κολλήσει στα σημεία αναφοράς του παρελθόντος.

Και ειδικά όσο περνούν τα χρόνια και το ντιζάιν ακολουθεί τη μόδα, τις παγκόσμιες τάσεις, την καθημερινότητα, τις επιταγές της εποχής, ποτέ δεν είναι αργά να δούμε τι μας αρέσει και τι θα έχει διάρκεια στον χρόνο χωρίς να θεωρείται ξεπερασμένο.

Και να διαλέξουμε χαλιά σε διαφορετικά μεγέθη και υφές, κάτι ανάμεσα σε άνιμαλ-πριντ ή μακρόστενα σχέδια σε έντονη απόχρωση, ή ακόμη και σε σκούρο μπλε, από δέρμα αντιλόπης, γκρι και όχι μαύρο που λερώνει εύκολα ή λευκό που γίνεται μπεζ και μετά καφέ.

Για το 2018, τα χαλιά που εμφανίζονται και φωτογραφίζονται στα περιοδικά που ασχολούνται αποκλειστικά με τη μόδα του σπιτιού, αποκαλύπτουν λύσεις από το Μαρόκο, όσο μποέμ αντέχουμε, ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα, αλλά και απομίμηση ξύλου σε ανάγλυφο χαλί, με οργανικές αντανακλάσεις, καρό και κλασικές ανατυπώσεις, ενώ μας αρέσουν και τα πράσινα χαλιά (όχι πλέον τα κόκκινα), με αποτύπωμα ζέμπρας και γήινα. Περί ορέξεως…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com