Με το κινητό και στο φαγητό; Δείτε τι λέει νέα έρευνα

kinito-fagito
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Οι Αμερικάνοι δεν μπορούν ούτε να φάνε χωρίς το κινητό τους, σύμφωνα με νέα έρευνα και κάτι μας λέει ότι και στην Ελλάδα δεν απέχουμε πολύ.

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ειδησεογραφική υπηρεσία SWNS για την εταιρία αδυνατίσματος Nutrisystem σε 2 χιλιάδες Αμερικανούς έδειξε ότι ένα στα τρία άτομα απασχολούνται με το κινητό κατά τη διάρκεια του φαγητού, με το 29% να αναφέρει πως το κινητό τους συνοδεύει σε κάθε γεύμα. Το 72%, μάλιστα, φαίνεται να παρακολουθεί τηλεόραση όσο τρώει, που σημαίνει ότι πλάι κάτι του αποσπά την προσοχή από αυτό που καταναλώνει.

Όταν τα άτομα που συμμετείχαν ρωτήθηκαν τι κάνει το φαγητό πιο απολαυστικό, κάποιοι απάντησαν «η τηλεόραση», ενώ άλλοι «η συζήτηση με φίλους και οικογένεια».

Πρώιμες έρευνες, όμως, έχουν δείξει ότι έχοντας μια πιο συγκεντρωμένη προσέγγιση στο φαγητό την ώρα που το καταναλώνουμε, μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος και να καταναλώσουμε λιγότερες θερμίδες και λιπαρά, όπως αναφέρει και η διαιτολόγος της Nutrisystem, Courtney McCormick.

To 34% των Αμερικανών δήλωσε επίσης ότι τρώει τόσο γρήγορα μπροστά στην τηλεόραση ή όσο χαζεύει στο τάμπλετ και το κινητό, που δεν μπορεί να πιστέψει πότε τέλειωσε το φαγητό του.

Το τι τρώμε, πόσο συχνά και σε τι ποσότητες είναι αυτά που πρέπει να σκεφτούμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος. Σε αυτό, όμως, που δεν επικεντρωνόμαστε καθόλου είναι το πώς τρώμε, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό και πρέπει να γίνεται χωρίς τηλεόραση και κινητό.

Ελέγξτε, λοιπόν, τις μερίδες σας και το τι βάζετε στο πιάτο σας, κλείστε την τηλεόραση και το κινητό και απολαύστε αυτό που τρώτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Είναι κι αυτό ένας τρόπος αν όχι να χάσετε βάρος, σίγουρα να μην καταναλώνετε ανεξέλεγκτα θερμίδες.