Τα όμορφα σπίτια, όμορφα πωλούνται (ή ενοικιάζονται)

rent-3
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Μέσα στην κρίση, είμαστε μάλλον τρομοκρατημένοι. Και δεν ξέρουμε πώς να αξιοποιήσουμε ό,τι έχουμε και ό,τι δεν…έχουμε. Να ανταλλάξουμε ορισμένες απλές ιδέες για να εκμεταλλευτούμε σωστά την περιουσία μας; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Tώρα με το Airbnb και τα ενοικιαστήρια ή πωλητήρια παντού, το μόνο που μένει είναι να φροντίσουμε την εικόνα εντός και εκτός σπιτιού ή πώς θα προαναγγείλουμε τι είναι αυτό που προσφέρουμε.

Και μην γελάτε, γιατί έχει σημασία και η τελευταία λεπτομέρεια. Επειδή δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να έχουν φαντασία για να μπορούν να απομονώσουν τα καλά στοιχεία,  να δουν προσεκτικά το πάτωμα ή το ταβάνι, να εστιάσουν στους λειτουργικούς χώρους ενός σπιιτού, να «πετάξουν» οτιδήποτε μοιάζει περιττό.

Τα σπίτια προς ενοίκιαση ή πώληση πρέπει να είναι φροντισμένα, όσο καιρό κι αν μένουν κενά. Έναν μήνα ή έναν χρόνο, δεν έχει σημασία. Η φροντίδα φαίνεται και κάποια στιγμή θα επιστρέψει. Οπότε το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να βγάλετε αρκετές φωτογραφίες, μέσα κι έξω από το σπίτι, με φυσικό φως.

Η περιγραφή συμπληρώνει την εικόνα, χωρίς τίποτα υπερβολικό ή πλασματικό. Καλύτερα μια πιο λιτή περιγραφή ώστε να εντυπωσιαστεί ο ενδιαφερόμενος, από μια ψεύτικη εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δώστε έμφαση στο περιτύλιγμα και στο περιεχόμενο. Αν το σπίτι είναι επιπλωμένο, αποχωριστείτε οτιδήποτε πιάνει απλώς χώρο και δεν έχει λόγο να βρίσκεται εκεί. Κι αν πάλι έχετε εκκενώσει όλους τους χώρους από μικρά και μεγάλα αντικείμενα, τότε μπείτε στον κόπο να ανοίξετε πατζούρια, παραθυρόφυλλα, να αφήσετε το φως να κάνει το θαύμα του. Με τέτοιο ήλιο, ποιος μπορεί να πει όχι; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com