Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε πριν το σεξ

fasolia
ΤΡΙΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Εν όψει Άγιου Βαλεντίνου, δείτε πώς να περάσετε μια όμορφη, ρομαντική και αισθησιακή βραδιά, χωρίς παρατράγουδα από κακές διατροφικές επιλογές.

Όταν σχεδιάζετε μια ιδιαίτερη βραδιά με το ταίρι σας, το τελευταίο που θέλετε να σας συμβεί είναι στομαχικές διαταραχές, δυσάρεστες οσμές, πρηξίματα και φουσκώματα που θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει, αν είχατε διαβάσει αυτή τη λίστα νωρίτερα. Μακριά, λοιπόν, από τα παρακάτω τις ερωτικές ημέρες που ακολουθούν, αλλά και γενικότερα, όταν έχετε… πονηρά σχέδια.

Φασόλια
Προτιμήστε να μην φάτε φασολάδα το μεσημέρι της ημέρας αυτής, ούτε να αγγίξετε φασόλια που μπορεί να υπάρχουν στη σαλάτα ή ως γαρνιτούρα σε κάποιο πιάτο εστιατορίου. Ο λόγος είναι ότι περιέχουν ολιγοσακχαρίτες, που είναι μόρια σακχάρων τα οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να διασπάσει ολοκληρωτικά. Συχνά, το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι κοιλιακές κράμπες και πολλά αέρια, δύο πράγματα όχι και τόσο βοηθητικά για μια νύχτα πάθους.

Τυρί
Τα γαλακτοκομικά θεωρείται πως «σκοτώνουν» τη λίμπιντο, γι’ αυτό προσπεράστε το πλατό τυριών στην έξοδό σας. Πέραν αυτού, το τυρί οδηγεί στην παραγωγή περισσότερης βλέννης, που μπορεί να σας προκαλέσει φούσκωμα και (πάλι) αέρια.

Σταυρανθή λαχανικά
Λόγω της ραφινόζης και των θειικών ενώσεών τους, τα σταυρανθή λαχανικά (στα οποία συγκαταλέγεται η λαχανίδα, το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο) δημιουργούν επίσης αέρια, και μπορεί να σας δημιουργήσουν πόνο και αμηχανία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι δεν διαθέτουν το ένζυμο που διασπά τη ραφινόζη που βρίσκεται σε αυτά τα λαχανικά, κι έτσι όταν φτάσουν στο παχύ έντερο, «ζυμώνονται» από βακτήρια και παράγουν μεθάνιο, διοξείδιο του άνθρακα και υδρογόνο, που οδηγούν σε αέρια.

Σκόρδο, κρεμμύδι
Αυτό δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη, αφού η μυρωδιά και μόνο αρκεί για να σβήσει κάθε ερωτισμό στην ατμόσφαιρα. Ακόμη, όμως, κι αν τα καταναλώσετε νωρίς κι έχετε την πεποίθηση ότι μέχρι το βράδυ η ανάσα σας θα «καθαρίσει», έχετε υπ’ όψιν ότι οι τροφές αυτές, όπως επίσης ο καφές και τα πικάντικα τρόφιμα, εμπλέκονται γενικότερα με τις οσμές του σώματος, γι’ αυτό προτιμήστε να τα προσπεράσετε γι’ αυτή την ημέρα. 

Μπίρα
Κρατήστε τις μπίρες σας για τους φίλους σας ή για μια άλλη, πιο ανάλαφρη στιγμή με το ταίρι σας. Εν προκειμένω, η κατανάλωσή τους μπορεί να επηρεάσει τη λίμπιντο, όταν έχετε ξεπεράσει τα όρια. Ο λόγος είναι τα φυτοοιστρογόνα του λυκίσκου, τα οποία έχουν ήπια οιστρογονική δράση.

Προϊόντα σόγιας
Η σόγια περιέχει ισοφλαβόνες, φυτικά συστατικά με οιστρογονική δράση και η υπερκατανάλωσή της μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη λίμπιντο. Σύμφωνα με μια σπάνια περίπτωση, μάλιστα, σε case study που έχει δημοσιευτεί στο Journal Nutrition, ένας 19χρονος που ακολουθούσε διατροφή αρκετά πλούσια σε προϊόντα σόγιας, διαπίστωσε χαμηλή λίμπιντο και στυτική δυσλειτουργία. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν καταναλώνετε σόγια, αλλά προσέξτε τις υπερβολές όσον αφορά αυτή και τα προϊόντα της, προτιμώντας πάντα τα βιολογικά, χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Αλλαντικά και επεξεργασμένα κρέατα
Αν αγοράζετε αλλαντικά από το σούπερ μάρκετ, είναι πολύ πιθανό το πλαστικό περιτύλιγμά τους να περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), το τρίτο πιο διαδεδομένο παραγόμενο συνθετικό πλαστικό πολυμερές, μετά το πολυαιθυλένιο και το πολυπροπυλένιο. Αυτό «κολλάει» στις λιπαρές τροφές και δημιουργεί ορμονικές αλλαγές, γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποφύγετε (τώρα, αλλά και γενικότερα) τα αλλαντικά, αλλά και τα επεξεργασμένα λουκάνικα, μπιφτέκια κ.ο.κ. τα οποία αποτελούνται από κρέατα που περιέχουν συντηρητικά, αντιβιοτικά, ορμόνες.