Όταν το ντιζάιν απευθύνεται αποκλειστικά σε συλλέκτες

giacometti-4
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Είναι από αυτά τα κομμάτια που βλέπει κανείς αποκλειστικά στα μουσεία. Και τώρα που ένα αντικείμενο από το 1948 με την υπογραφή του Alberto Giagometti βγαίνει σε δημοπρασία στα τέλη Φεβρουαρίου, το ενδιαφέρον για τους συλλέκτες γίνεται ακόμη πιο μεγάλο. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ο οίκος Sothebys θα φωτίσει στις 28 του μηνός ένα μοναδικό γλυπτό-κηροπήγιο, από τον Giacometti, χρυσό, όσο λαμπερό αντέχουμε σήμερα.

Και είναι από αυτές τις στιγμές που το ντιζάιν φλερτάρει με τις διακοσμητικές τέχνες, το χθες γίνεται ένα με το σήμερα. Γιατί ο Ελβετός καλλιτέχνης παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής ακόμη και σήμερα, ίσως περισσότερο ακόμη κι από όταν ζούσε, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ειδικά τώρα που πλησιάζει μια σημαντική έκθεση-ρετροσπεκτίβα για το έργο του Giacometti στην Tate Modern στο Λονδίνο, το να μπορεί κανείς να δει από τόσο κοντά ένα έργο που θα θαύμαζε αποκλειστικά στην προθήκη ενός μουσείου ή σε ένα λεύκωμα, να μπορεί ξαφνικά να το έχει στο…σαλόνι του, αποτελεί μάλλον πειρασμό για λίγους.

Και εκλεκτούς. Το συγκεκριμένο λοιπόν αντικείμενο πόθου φέρει την ονομασία Le Lustre και δημιουργεί εντυπωσιακές φωτοσκιάσεις. Ποια είναι η τιμή εκκίνησης για τους ενδιαφερόμενους; Αναμένεται να πουληθεί για 8.5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι και 11 εκατομμύρια δολάρια. Όλα θα φανούν στο σφυρί.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com