Πώς θα μοιάζει μια έκθεση για το σκληρό πρόσωπο της μόδας;

tough-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Tα κλισέ θέλουν τον κόσμο της μόδας να είναι νωχελικά μαύρος, γεμάτος λάμψη και στο παρασκήνιο να κυραρχεί το σκοτάδι. Στις 9 του μηνός θα μπορούμε να έχουμε μια πιο συγκεκριμένη άποψη.

Τough Fashion ή το σκληρό πρόσωπο της μόδας είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 9 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο φουαγιέ του κινηματογράφου Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21) και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 του μηνός.

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στις 6μμ την ταινία «Κυνηγώντας κοράλια» του Jeff Orlowski (για να μάθουμε γιατί εξαφανίζονται οι κοραλλιογενείς ύφαλοι σε όλο τον κόσμο) και στη συνέχεια, στις 8 το βράδυ, να μάθει περισσότερα για τα αληθινά θύματα της μόδας, στο ντιμπέιτ με θέμα «Fashion victim VS victim of fashion».

Έχει ενδιαφέρον να δει κανείς από κοντά εκθέματα από την ιδωτική συλλογή της Ecoluxe London, μια capsule συλλογή με ρούχα και αξεσουάρ από εποχές και κουλτούρες που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στη μόδα, κυρίως γιατί έχει βασανίσει ανθρώπους ή ζώα.

Η ίδια έκθεση φιλοξενήθηκε στο Λονδίνο πριν από ακριβώς έναν χρόνο, με ορισμένα βασανιστικά για τους ανθρώπους ή τα ζώα αξεσουάρ μόδας, όπως βεντάλια από φτερά λευκοκέφαλου θαλασσαετού, σετ κοσμημάτων από μικρά κοράλια, πατό από δέρμα φώκια, κάπα από δέρμα οσελότου, τσάντα από δέρμα αλιγάτορα, πήλινο δίσκο για τα χείλη….

Εκπρόσωπος της Ecoluxe London, μαζί με μια ψυχίατρο-ψυχοθεραπεύτρια, έναν αγγειοχειρουργό, έναν στυλίστα και μια δημοσιογράφο, θα μιλήσουν για την οικολογική πολυτέλεια ως τρόπο ζωής, κυρίως όμως, για την υπεύθυνη πολυτέλεια, με άλλα λόγια, για ποιοτικά προϊόντα από ανανεώσιμες πηγές που έχουν αποκτηθεί με δίκαιες συναλλαγές. Γιατί, όπως έχει πει ο Mahatma Gandhi: «Δεν υπάρχει ομορφιά ακόμα και στο πιο περίτεχνο ρούχο, αν προκαλεί πείνα και δυστυχία».