Ο Βαλεντίνος δίνει την αφορμή για ανανέωση με μικρές κινήσεις

gunaika-makigiaz-kragion-kokkino
ΤΡΙΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Aν είμαστε ερωτευμένοι, δεν χρειάζεται να το φωνάζουμε. Και ναι, μπορεί όλα είναι θέμα μάρκετινγκ, αλλά γιατί να μην ψάχνουμε αφορμές για να παίζουμε με την εικόνα μας και να υποδυθούμε καινούργιους ρόλους; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η ομορφιά του Φεβρουαρίου παίζει με όλες τις αποχρώσεις του ροζ, του φούξια, του κόκκινου και μπερδεύει στο καλειδοσκόπιο της υπερκατανάλωσης τις πιο γλυκανάλατες πινελιές που αντέχουμε.

Λέμε ναι στο κόκκινο κραγιόν, όχι στο μαύρο και στο πένθιμο μοβ. Βάφουμε τα νύχια μας με ημιμόνιμο βερνίκι ή τζελ, μόνο αν είμαστε σίγουρες ότι μας αρέσει το φλογερό χρώμα στα δάχτυλα και λέμε σίγουρα όχι στις καρδούλες, τα στρας και τα σούπερ κιτς αυτοκόλλητα. Ο παλιμπαιδισμός, στην περίπτωση του Βαλεντίνου, είναι εκτός θέματος. 

Ο έρωτας μας αρέσει να υπονοείται. Ακόμη κι αν είμαστε μόνες, μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση με ένα ιδιαίτερο δώρο στον εαυτό μας. Ψεκαστείτε με διαφορετικά αρώματα και βρείτε κάτι τελείως καινούργιο, για τις δικές σας συνήθειες. Κλείστε τα μάτια και υποδυθείτε έναν νέο ρόλο. Μην  γελάτε. Ποτέ δεν είναι αργά να ερωτευτείτε τον εαυτό σας. 

Κι αν δεν σας αρέσουν τα αρώματα, μπορείτε πάντα να πειραματιστείτε με ένα ολότελα διαφορετικό μακιγιάζ. Μπείτε σε ένα κατάστημα καλλυντικών, βρείτε μια χαμογελαστή πωλήτρια και εξηγήστε της ότι θέλετε να ανανεωθείτε. Ρωτήστε την ποιες αποχρώσεις πιστεύει ότι σας ταιριάζουν. Αφεθείτε. Γήινη παλέτα με σκιές; Μοβ μολύβι για τα μάτια; Ή ακόμη και μοβ μάσκαρα; Ποτέ δεν είναι αργά να ερωτευτούμε. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com