Γεύμα μόνο για κορίτσια στις 14 του μηνός

deipno-koritsia
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Δεν είμαστε όλες ερωτευμένες αυτόν τον καιρό, αλλά και να είμαστε, μπορεί αυτή τη μέρα, στις 14 Φεβρουαρίου, να μην μπορούμε να βρεθούμε με τον αγαπημένο μας. Θέλετε να οργανωθούμε, κορίτσια, μεταξύ μας; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Καμία σχέση με το Sex and the City. Αλλά, αντί να μιζεριάζουμε και να κλαιγόμαστε, μπορούμε να το κανονίσουμε ήδη από τώρα. Οι Αμερικάνοι μάλιστα, αντί για Valentine’s Day, όταν πρόκειται μόνο για καλεσμένους του ίδιου φύλου, μιλούν για Galentine’s Day.

Τι πρέπει να κάνουμε; Δεν πρέπει να είμαστε πολλές. Αλλά λίγες και καλές. Να στρώσουμε ένα υπέροχο τραπέζι με φρέσκα λουλούδια, μαζί με κεριά και χαρούμενο σάουντρακ, όχι μπαλάντες και δακρύβρεχτα τραγουδάκια που δημιουργούν ακατάλληλους -για την ημέρα- συνειρμούς.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δημιουργεί το τέλειο άλλοθι για να γιορτάσουμε με τις φίλες μας. Μόλις έχετε φτιάξει τη λίστα με τις καλεσμένες σας, αποφασίστε την χρωματική παλέτα. Μόλις στρώσετε το τραπέζι, φροντίστε να έχετε ένα αντικείμενο που δεσπόζει στο κέντρο. Και μην ξεχάσετε τα ποτήρια της σαμπάνιας.

Μην παιδεύεστε άδικα. Αν έχετε ένα υπέροχο ξύλινο τραπέζι, δεν χρειάζεται να προσθέσετε τραπεζομάντηλο και να το καλύψετε. Φροντίστε να υπάρχει αρμονία και αφαίρεση. Κι αν θέλετε να τις κακομάθετε, μπορείτε να τους φτιάξετε μαρμελάδα ή σαπούνια με ένα όμορφο περιτύλιγμα για το δώρο που θα πάρουν σπίτι. Ποιος Βαλεντίνος; Η Βαλεντίνη είναι εδώ.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com