H Meryl (δεν) φορούσε Prada

meryl-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Με την απονομή των Όσκαρ να πλησιάζει απειλητικά, τα αφιερώματα στις σταρ που έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στην ιστορία των χρυσών βραβείων είναι σίγουρα λαμπερά. Και στην περίπτωση της Meryl Streep; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Αν δούμε την Meryl Streep στις φωτογραφίες του παρελθόντος, ασπρόμαυρες εικόνες από τη δεκαετία του '70 και πιο μετά, βλέπουμε μια γυναίκα ντυμένη στα μαύρα, με διαφάνειες και δαντέλα, μακριά μαλλιά και τονισμένα χείλη.

Κι όσο περνούν τα χρόνια, η Meryl Streep, μια ηθοποιός που έχει αποδείξει ότι η ομορφιά βρίσκεται μέσα μας, θα δούμε ότι πειραματίζεται. Μπορεί να μην αποτελεί πρότυπο στιλ, όταν την βλέπεις με παστέλ κίτρινο φόρεμα το 1980 στα Όσκαρ, χρυσό φόρεμα το 1983, ή τζιν και μπλέιζερ με μπουτονιέρα για την ανατροπή το 1990, αλλά παραμένει η Meryl Streep και οι ρόλοι της.

Μια ηθοποιός που είτε τη λατρεύεις, είτε την απεχθάνεσαι, φοράει ταγιέρ όταν υιοθετεί το στιλ κάποιας πολιτικού, φόρεμα με ουρά όταν θέλει να δείξει το υπέροχο δέρμα της με ένα ρομαντικό ντεκολτέ το 2006, επενδύει σε σχεδιαστές και οίκους που θέλουν να αφηγηθούν ιστορίες μέσα από τα ρούχα που φτιάχνουν ειδικά για το κόκκινο χαλί.

Οι καλύτερες στιγμές της; Ως διάβολος που δεν φορούσε Prada, στην απονομή των Όσκαρ το 2006, με μαύρο κοστούμι και μπεζ πουκάμισο με κορσάζ, με ένα μαύρο φόρεμα με μαύρη ζώνη το 2005 και πιασμένα μαλλιά πίσω, στα μπλε, το 2017, με τον Javier Bardem στη σκηνή και γυαλιά πρεσβυωπίας. Σαράντα χρόνια μπροστά στα φλας, οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, το χρυσό αγαλματίδιο όμως παραμένει το πιο πολυπόθητο αξεσουάρ.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.