Το μέλλον του ντιζάιν θα είναι πολύχρωμο

poluxromo-spiti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Με τις επιδείξεις μόδας να έχουν ήδη ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη για τον χειμώνα του 2019, ο κόσμος της διακόσμησης δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω. Να προετοιμαστούμε για μια μονοχρωματική παλέτα; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Mε το βιολετί να έχει χαρακτηριστεί από την Pantone ως το χρώμα για το 2018, μπορούμε να προετοιμαστούμε τουλάχιστον ψυχολογικά για το πώς θα μοιάζει η επόμενη μέρα.

Ξεχάστε το λευκό, το μαύρο και το γκρι. Με την αναστάτωση που επικρατεί σε παγκόσμιο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, το ντιζάιν μπορεί τουλάχιστον να διασκεδάζει τις εντυπώσεις και να μας φτιάχνει τη διάθεση.

Ποιες θα είναι οι κυρίαρχες αποχρώσεις για την επόμενη χρονιά; Ένα έντονο πορτοκαλί, φουτουριστικό, οργανικό, σίγουρα ζωντανό, κοντά στα χρώματα της φύσης.

Θα δούμε όμως, και μπορούμε να αναζητήσουμε και από τώρα, το χρώμα της παπαρούνας, ένα κόκκινο έντονο και ζεστό μαζί, σίγουρα θαρραλέο. Μας αρέσει όμως και το κίτρινο, ένα πικάντικο και εξωτικό χρώμα που διεγείρει τις αισθήσεις, ειδικά όταν κατευνάζεται με το λαδί, το πράσινο της ελιάς. Και δεν έχει σημασία που το μπλε συνδέεται με το καλοκαίρι, θα το δούμε και του χρόνου, ένα έντονο, εκτυφλωτικό μπλε που μας θυμίζει Ελλάδα, τότε και τώρα, μέσα και έξω. Γιατί και το ντιζάιν είναι …ελληνικό, ειδικά όταν είναι λουσμένο με το φως της Ελλάδας.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com