Nέοι κανόνες μακιγιάζ απευθείας από τη Νέα Υόρκη

ny1
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, όλοι προσέχουν τι καινούργιο θα προκύψει για την πιο εμπορική πασαρέλα από τις τέσσερις μητροπόλεις μόδας. Και η ομορφιά; Πόσο εμπορική αντέχει (ή θέλει) να είναι; της Σάντυς Τσαντάκη.

Στην ομορφιά επιτρέπονται όλα και τίποτα. Ειδικά στα ντεφιλέ, οι σχεδιαστές ζητούν από κομμωτές και μακιγιέρ να δημιουργήσουν ένα ομοιόμορφο ύφος για τα μοντέλο, πιστό στο κόνσεπτ που έχουν προαποφασίσει. Τι να περιμένουμε τους επόμενους μήνες;

Δερμάτινες κορδέλες στο σόου του Tom Ford, καμία σχέση με τα σχολικά χρόνια, καινούργια πρόταση που θα μπορούσαμε να ράψουμε ακόμη και μόνες μας, αρκεί να βρούμε δέρμα με ελαστικότητα. Ρετρό, γενναιόδωρες, δανεικές από τη δεκαετία του '80, μαζί με κάτι και από τη δεκαετία του '90, μαξιμαλισμός στο έπακρο, με το μήνυμα «χτένισε μόνη σου τα μαλλιά σου» να στιγματίζει την πασαρέλα. Και τονισμένα με μαύρη σκιά μάτια για μεγαλύτερη ένταση στο δράμα, ανάμεικτη με σασπένς.

Προσωπικό στιλ, τίποτα μαζικό, βγαλμένο σαν από φωτοτυπικό μηχάνημα, η ομορφιά έχει την πολυτέλεια να ξεχωρίζει στη δικτατορία του μαύρου.

Κάπως έτσι ξεχωρίσαμε τα βαμμένα, κόκκινα μαλλιά που λάνσαρε το κορίτσι από τη Σεούλ, το μοντέλο EZ, στην επίδειξη Alexander Wang. Την προηγούμενη σεζόν τα μαλλιά της ήταν πλατινέ στο φινάλε της επίδειξης για να τραβήξει πάλι βλέμματα και φλας.

Είδαμε και τιρκουάζ πινελιές στα βλέφαρα, όπως επίσης και άγγιγμα χρυσού στα μάτια ως εναλλακτική. Το τελευταίο μπορούμε να το δοκιμάσουμε και μόνες μας, αρκεί να επενδύσουμε στη σωστή σκιά με γκλίτερ και να πιστέψουμε ότι οι νεράιδες κυκλοφορούν (ακόμη) ανάμεσά μας.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com