Ποιος οίκος μόδας ανέλαβε την ανακαίνιση του Grand Palais στο Παρίσι;

grand-4
ΤΡΙΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Aν έχετε βρεθεί στο Παρίσι, αποκλείεται να μην έχετε επισκεφτεί έστω μια φορά το υπέροχο, επιβλητικό Grand Palais. Και τώρα που ο οίκος Chanel ανέλαβε τα έξοδα για ριζική ανακαίνιση, το παλάτι δεν θα είναι ποτέ το ίδιο. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Όταν ένας οίκος όπως ο Chanel επιλέγει έναν χώρο, που έχει συνδεθεί άμεσα με την ιστορία και την κληρονομιά του Παρισιού, όπως συμβαίνει με το ξενοδοχείο Ritz, τότε η είδηση ότι το Μεγάλο Παλάτι θα ανακαινιστεί με κάθε επισημότητα, μας κάνει να ανυπομονούμε να δούμε το αποτέλεσμα.

Μια σχέση αγάπης και σεβασμού που έχει ξεκινήσει ήδη από το 2005, με τον Karl Lagerfeld να σκηνοθετεί υπερπαραγωγές μόδας και τέχνης στο Grand Palais, τόσο για συλλογές πρετ-α-πορτέ, όσο και υψηλής ραπτικής.

Ένας χώρος που έχει...μεταλλαχτεί από παλάτι, σε σούπερμαρκετ, σε αεροδρόμιο, σε δάσος, ακόμη και σε Πύργο του Άιφελ. Η γυάλινη οροφή δεν αλλάζει, εκείνο που καθοδηγεί την εξέλιξη της ιστορίας είναι το σενάριο, δηλαδή, το σκηνικό. 

Πόσο θα στοιχίσει η ανακαίνιση που θα ξεκινήσει το 2020 και θα ολοκληρωθεί το 2024; Περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ. Στη διάρκεια του πρότζεκτ, το Grand Palais θα αλλάξει ντεκόρ, ακόμη και φωτισμό. Και για την ιστορία, είναι η πρώτη φορά που θα εκσυγχρονιστεί για να υποδεχτεί και νέες υπεραπαραγωγές με αρχή, μέση και τέλος, σίγουρα με χάπι-εντ.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com