Δοκιμάστε τις γλυκοπατάτες σας πικάντικες στο γκριλ

glukopatates
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Τα οφέλη τους είναι πολλά, γι' αυτ'ο πρέπει να τις βάζετε πιο συχνά στο πιάτο σας, επινοώντας διάφορους τρόπους. Εκτός από πουρέ, βραστές ή τηγαητές, δοκιμάστε τες και αλλιώς, πιο πικάντικες.

Παρ’ όλο που δεν αποτελούν μέρος της ελληνικής κουζίνας, οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α που ωφελεί την όραση, βιταμίνες του συμπλέγματος Β που κάνουν καλό στο νευρικό σύστημα, φυτικές ίνες, κάλιο και στην αντιοξειδωτική γλουταθειόνη, τονώνοντας το ανοσοποιητικό και υποστηρίζοντας το μεταβολισμό μας. Εκτός από τον πουρέ τους, δοκιμάστε να τις φτιάξετε πικάντικες.

Θα χρειαστείτε: ¾ κουτ. γλυκ. τριμμένο κύμινο, ½ κουτ. γλυκ. σκόνη σκόρδου, ¼ κουτ. γλυκ. αλάτι, 1/8 κουτ. του γλυκ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μισό κιλό καθαρισμένες γλυκοπατάτες και κομμένες σε χοντρές φέτες, μαγειρικό σπρέι, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο.

Ετοιμασία: Αναμείξτε σε ένα μικρό μπολ τα 4 πρώτα υλικά και σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε το λάδι και τις γλυκοπατάτες, Ζεστάνετε τη γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά, ψεκάζοντάς της λίγο μαγειρικό σπρέι, προσθέστε τις γλυκοπατάτες και αφήστε τες για 10 λεπτά, γυρνώντας τες κάθε λίγο. Βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, πασπαλίστε το μείγμα με το κύμινο και το κόλιαντρο κι ανακατέψτε. 

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.