H Frida Kahlo και άλλες αληθινές ηρωίδες σε συσκευασία Barbie

barbie-3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Μας αρέσουν οι ξανθιές, αψεγάδιαστες κούκλες Barbie, χρόνια τώρα. Πιστές στο αγόρι τους, με τα ανοιχτά αυτοκίνητά τους, τις πισίνες στα πλαστικά τους σπίτια. Μήπως έφτασε η στιγμή να δούμε και αληθινές ηρωίδες σε συσκευασία…Barbie; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Eσείς μπορείτε να φανταστείτε μια γυναίκα σαν την Frida Kahlo, δυναμική ακτιβίστρια και ζωγράφο, με τις πλεξίδες και τα λουλούδια στα μαλλιά, τα έντονα φρύδια, τα κόκκινα χείλη και τα χρωματιστά ρούχα να μεταμορφώνεται σε Barbie; Εύκολα.

Το ίδιο και η εταιρeία Mattel που κατασκευάζει χρόνια τώρα όμορφες κούκλες για όμορφα κορίτσια μέσα κι έξω, που θέλησε να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με τον πιο ουσιαστικό τρόπο και να επιβραβεύσει γυναίκες που έχουν κάτι να πουν στο σήμερα.

Κάπου εκεί θα συναντήσουμε και την Amelia Earhart, την πρώτη γυναίκα που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό, κομψή, με τα κοντά της μαλλιά, τα γυαλιά και το κράνος της, το υπερμεγέθες μπεζ παντελόνι, τα γυαλιά του πιλότου και το λευκό κασκόλ, μια γυναίκα μπροστά από την εποχή της, που έχει γίνει βιβλίο, ταινία, τώρα και…κούκλα.

Δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός και η Katherine Johnson, η γυναίκα που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Hidden Figures», αποτελεί πρότυπο ως μαθηματικός και ερευνήτρια, για τη συμβολή της κυρίως στα πρώτα διαστημικά ταξίδια. Για να την δούμε με ροζ φόρεμα με λευκό γιακά και γυαλιά…

Οι γυναίκες που μας εμπνέουν ή «Inspiring Women», αποτελούν μια νέα συλλογή με Barbie που θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο, με πληροφορίες για την κάθε Barbie που μας εμπνέει για τα επιτεύγματ;a της. Τι άλλο να περιμένουμε; Γυναίκα ποδοσφαιριστή, πρωταθλήτρια του μποξ, διάσημη Γαλλίδα σεφ….Και χωρίς μία ρυτίδα…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.