Μόδα σμιλεμένη στο χέρι σε ένα παιχνίδι τέχνης και πολυτέλειας (photos)

vietnam-4
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Το Etsy αποκαλύπτει έναν ολόκληρο κόσμο μόδας. Κάπως έτσι μπορεί να ξεχωρίσει κανείς αληθινά ταλέντα που παράγουν πιο προσωπικές αφηγήσεις μόδας για να πουν επιτέλους κάτι τελείως διαφορετικό.

Αν αναζητήσετε, για παράδειγμα, το Fashion4Freedom, θα δείτε μια ολότελα καινούργια πρόταση για αξεσουάρ, σμιλεμένα σαν γλυπτά, μαύρα, αλλά και καφέ, ξύλινα βραχόλια, χρυσά δαχτυλίδια-ψάρια, πλατφόρμες έργα τέχνης made in Vietnam.

Και κάπως έτσι ξεκινάει το παραμύθι. Για να ανακαλύψουμε 22 (και περισσότερα) αντικείμενα που θα μπορούσαν να βρουν μια θέση στη βιτρίνα, στη ντουλάπα, στο μουσείο…Η δημιουργός τους πάντως γράφει πως πρόκειται για ένα πάντρεμα της αρχαίας βιετναμέζικης τέχνης και της σύγχρονης πολυτέλειας.

Θα δούμε και τα πιο πρωτότυπα παπούτσια, με αρχαιοελληνικές αναφορές. Φανταστείτε κάτι σαν σύγχρονους κοθόρνους, με δέρμα και ξύλινα γλυπτά που φέρουν ευφάνταστες ονομασίες όπως χρυσάνθεμα, αλλά και πλατφόρμες που καταλήγουν σε κύμα ή άλογο.

Ακόμη κι αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε από τη φωτογραφία πόσο ελαφριά ή εύκολα στο περπάτημα είναι, στη μόδα δεν έχουν να κάνουν όλα με την άνεση, οπότε το μόνο σίγουρο είναι πως αν επενδύσουμε σε αξεσουάρ από το Fashion4Freedom, δεν θα τα έχει καμία άλλη…Κι επιπλέον θα αναζητήσουμε αρχαία σύμβολα που θέλουν να αφηγηθούν νέες ιστορίες στο σήμερα… Και πόσες ημέρες χρειάζονται για να κατασκευαστεί ένα ζευγάρι με παπούτσια; 18. Γιατί η πολυτέλεια είναι αυστηρά χειροποίητη.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.