Tα γυαλιά ηλίου έχουν την τιμητική τους στις Εβδομάδες Μόδας

sunglasses-4
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, φορούσαμε σπανίως γυαλιά ηλίου τον χειμώνα. Και τώρα που οι Εβδομάδες Μόδας λανσάρουν τάσεις, οι φίλοι του στιλ έχουν χωριστεί σε ομάδες με χρωματιστούς φακούς και μαύρους. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Η Anna Wintour, η σιδηρά κυρία της αμερικανικής Vogue, έχει συνδέσει το πρόσωπό της με πελώρια μαύρα γυαλιά ηλίου σε στιλ Jackie O που αρνήθηκε να βγάλει ακόμη κι όταν συνάντησε και κάθισε δίπλα στη Βασίλισσα της Αγγλίας.

Μήπως ήθελε κάτι να κρύψει; Ακόμη και μέσα στις επιδείξεις, στο Λούβρο, σε αναπάντεχους χώρους, στο σκοτάδι, τα γυαλιά ηλίου υπονοούν πάντοτε κάτι.

Κι εμείς; Τι μπορούμε να κάνουμε για να εκμεταλλευτούμε σωστά τη νέα τάση που μας θέλει να φοράμε γυαλιά παντού;

Μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα ζευγάρι που αναδεικνύει τις γωνίες του προσώπου μας και να εμπνευστούμε από τη μόδα του δρόμου στο Παρίσι, στο Μιλάνο, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και φυσικά στην Αθήνα.

Στρογγυλά γυαλιά, με χρωματιστούς φακούς, κίτρινους, γαλάζιους, ροζ, κάνουν τη διαφορά κι έχουν κάτι καινούργιο να πουν. Τα κορίτσια όμως στις επιδείξεις μόδας υιοθετούν και το στιλ της Kim Kardashian, της Rihanna αλλά και των αδερφών Hadid, με γυαλιά ηλίου, αεροδυναμικά και φουτουριστικά, σε στιλ Matrix.

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι εναλλακτικές με τετράγωνους σκελετούς για να μπορεί κανείς να έχει όσο γίνεται μεγαλύτερη κάλυψη. Αν είναι χρωματιστοί και οι φακοί, τότε η ζωή είναι ωραία και γλυκιά.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.