Θέλετε να δούμε και να εμπνευστούμε από το σκηνικό των επιδείξεων μόδας;

shows-1
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

To ντιζάιν εμπνεέται από τη μόδα και το αντίστροφο, κι αυτό δεν αποτελεί είδηση. Και τώρα που βλέπουμε τα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα μοντέλα σε σόου-υπερπαραγωγές, μήπως να δούμε πιο προσεκτικά και το ντεκόρ; της Σάντυς Τσαντάκη

Ο οίκος Chanel έστησε ένα φθινοπωρινό σκηνικό, με φύλλα, δέντρα, ατμόσφαιρα φθινοπώρου εντός. Κι εμείς τι να κάνουμε; Να αρχίσουμε να χτίζουμε χαλιά από ξεραμένα φύλλα στην αυλή και το σαλόνι; Όχι βέβαια. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά να εκτιμήσουμε λίγο παραπάνω την κηπουρική που λειτουργεί και ψυχοθεραπευτικά. Ή να βρούμε μια φθινοπωρινή ταπετσαρία.

Ο οίκος Hermes, έπαιξε στο ίδιο πνεύμα, με φωτισμούς, και εφέ που μπορούμε κι εμείς να υιοθετήσουμε στο σπίτι μας, με την προϋπόθεση ότι μας αρέσει να ζούμε με πορτοκαλί αποχρώσεις και …υποφωτισμένοι. O oίκος McQueen μας προτείνει να «ντύσουμε» τις καρέκλες μας με πουλόβερ…

Στον οίκο Valentino, την ίδια στιγμή που το μοντέλο περπατούσε με το υπερμεγέθες πράσινο παλτό με την κουκούλα, μια υπερμεγέθης γλάστρα ένα γενναιόδωρο φυτό, έκλεβε την παράσταση. Γιατί, είπαμε ότι η φύση μας εμπνέει, και υπάρχουν τρόπο να την φέρουμε πιο κοντά μας, ξεκινώντας με ένα πελώριο …κασπό. Και στην επίδειξη Miu Miu κυριάρχησαν ασπρόμαυρες προσωπογραφίες, ευκολοχώνευτα έργα τέχνης για όλους.

Το πιο εύκολο από όλα είναι πάντως να υιοθετήσουμε το στιλ του Balenciaga που γέμισε την πασαρέλα με γκράφιτι, κίτρινα, γαλάζια, κόκκινα, πράσινα, ροζ γράμματα, σαν αυτά που συναντάμε παντού στους δρόμους της Αθήνας. Κι επειδή δεν είναι ό,τι καλύτερο να γεμίσουμε τους τοίχους του σπιτιού με σπρέι, μπορούμε να δοκιμάσουμε να αγοράσουμε χαρτόνια και να ξεσπάσουμε δημιουργικά έστω και στιγμιαία, βγάζοντας τον καλλιτέχνη που κρύβουμε μέσα μας. Jackson Pollock ή μήπως Steven Sprouse; Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο κέντρο της Αθήνας για να εμπνευστούμε και να βάλουμε την υπογραφή μας στο νέο ντιζάιν που ακολουθεί τον ρυθμό της πόλης και της εποχής.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.