Τι ρόλο μπορεί να παίξει το μακιγιάζ στον χώρο εργασίας;

gunaika-grafeio-gualia
ΤΡΙΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι γυναίκες που αγαπούν το μακιγιάζ και δεν αποχωρίζονται ούτε στον χώρο εργασίας, δεν γίνονται σωστοί «αρχηγοί». Πάμε πάλι; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δύο γυναίκες από το Πανεπιστήμιο Abertay του Dundee στη Σκωτία θέλησαν να δουν πώς αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στο εργασιακό περιβάλλον γυναίκες καριέρας, με ή χωρίς μακιγιάζ. Και το αποτέλεσμα είναι μάλλον εντυπωσιακό, αν και…ρατσιστικό και κόντρα στη διάθεση των καιρών.

Στο «πείραμα» συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες που κλήθηκαν να πουν ποια αφεντικά θα έπαιρναν στα σοβαρά: γυναίκες-καριέρας αμακιγιάριστες και βαμμένες, σε 16 σετ φωτογραφιών, πριν και μετά, δηλαδή όπως ξύπνησαν το πρωί ή με μέικαπ, μάσκαρα, ρουζ και κραγιόν.

Και η ετυμηγορία λέει πως, κατά την άποψη των συμμετεχόντων στην έρευνα, οι φροντισμένες γυναίκες με τονισμένα μάτια ή χείλη, δεν θα είναι εξίσου ικανές ως υψηλόβαθμα στελέχη σε σχέση με τις αμακιγιάριστες. 

Ξεπερασμένο; Kαι κάτι παραπάνω. Κλισέ; Mάλλον. Είπαμε να μην το παρακάνουμε αλλά όχι κι έτσι. Φτάνουν τα στερεότυπα. Έτσι δεν είναι, κορίτσια;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com